DANIJEL SOLDO/CROPIX
Bez odmora

Sandra Lončarić o nastupu na Dubrovačkim ljetnim igrama, novoj TV seriji i radnom ljetu

Naša poznata glumica iz Osijeka, već mjesecima radi bez prestanka, tako da joj kazališni izlet na Dubrovačke ljetne igre dođe kao kratki odmor jer predstavu ‘Vidi kako Lokrum pere zube‘ izvodi na otočiću Lokrumu gdje između proba uživa na tamošnjim stjenoviti plažama.

Naša poznata glumica iz Osijeka, već mjesecima radi bez prestanka, tako da joj kazališni izlet na Dubrovačke ljetne igre dođe kao kratki odmor jer predstavu ‘Vidi kako Lokrum pere zube‘ izvodi na otočiću Lokrumu gdje između proba uživa na tamošnjim stjenoviti plažama.

Glumica Sandra Lončarić, prvakinja osječkog HNK koju smo gledali kao inspektoricu Vesnu Horak u hvaljenoj TV seriji "Šutnja", nedavno je završila snimanje druge sezone te serije, a na jesen ćemo ju gledati u HRT-ovom serijalu "Gora" kao pripadnicu HGSS-a te za dva dana na Dubrovačkim ljetnim igrama u prvoj dramskoj premijeri, predstavi "Vidi kako Lokrum pere zube", autorice Ivane Lovrić Jović u režiji Paola Tišljarića. Predstava se kako nagovješćuje i naziv, igra na otočiću Lokrumu gdje se nalaze i njoj omiljene plaže, a osim radno, nama je otkrila kako planira provesti ljeto i još puno toga.

image

Sandra Lončarić kao majka i Marija Šegvić kao njezina kći Antica

ALJOšA REBOLJ

Pada li vam teško radno ljeto?

- Niti malo. Pogotovo kada radim zanimljive i izazovne projekte jer tada se spaja ugodno s korisnim. Osim toga, kako bi mi bilo teško raditi predstavu na prekrasnom Lokrumu. Boraviti tamo svaki dan i biti okružena divnim ljudima i prirodom, to je blagoslov.

Koliko ste dugo u Dubrovniku?

- Kako paralelno snimam seriju ‘‘Gora‘‘, morali smo prilagoditi moj boravak u Dubrovniku. Probe smo počeli početkom svibnja, tako da sam putovala u Dubrovnik nekoliko puta, a sada sam ovdje dva tjedna u probama i iščekivanju premijere.

O čemu govori predstava?

- Napravljena je po romanu Ivane Lovrić Jović koja se stavlja u ulogu majke, unuke, kćeri.. opisuje njen život s ocem i bez njega. Mislim da smo napravili lijepu i emotivnu predstavu i jedva čekam da ju predstavimo publici.

Koje su mane, a koje prednosti ambijentalnog teatra?

- Mane su svakako buka na koju ne možemo utjecati, let aviona, glasanje paunova, šum valova, vjetra… A vrline - vizualna ljepota mjesta i metafizički doživljaj predstave.

Koliko vam kao glumici znače Igre?

- Volim jako doći ovdje, u Dubrovnik. Oko Igara je uvijek posebna atmosfera, cijeli grad živi za Igre i to se osjeti. Zaista nešto jedinstveno.

image

Predstava ‘Vidi kako Lokrum pere zube‘ igra se na Lokrumu

ALJOšA REBOLJ

Stignete li se okupati?

- Apsolutno. Koristim svaki slobodni trenutak kako bih skočila u more i napunila baterije. Kupam se isključivo na stijenama na Lokrumu, tamo mi je najljepše.

Kako podnosite vrućine?

- Ja sam ljetni tip i vrućine mi ne smetaju. Ne podnosim kad mi je zima.

A kako dubrovačke cijene?

- Psihički sam se na njih pripremila. One mogu odgovarati jedino onima koji su ih kreirali.

Omiljena ljetna odjeća?

- Volim se u haljinama.

Kada idete na odmor?

- Pravi odmor još nisam isplanirala budući da poslije Dubrovnika nastavljam snimati "Goru", ali svakako ću se nakon svega počastiti dobrim i kvalitetnim odmorom. Još jedino ne znam gdje ni kada.

Kao rođena Osječanka, imate li učinkoviti recept za obranu od komaraca?

- Nažalost, nisam još pronašla kvalitetan recept protiv tih dosadnih krvopija.

Vaš zaštitni faktor?

- Za lice 50, a za tijelo 30.

Bikini ili jednodijelni badić?

- Teško mi se odlučiti jer nosim oba modela.

Rijeka ili more?

- Joj, još teže pitanje, ali ako baš moram birati onda je to more.

Linker
28. travanj 2024 11:39