GLUMICA I MODEL

Sjećate li je se? Bila je zvijezda 80-ih i 90-ih, gledali su je i Hrvati, a dan danas izgleda nevjerojatno!

Vanessa Angel najpoznatija je po ulozi u komediji ‘Kingpin‘ gdje je glumila uz Woodya Harrelsona, Randya Quaida i Billa Murraya

Vanessa Angel u ”Kingpin”

 Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

Vanessa Angel bila je uspješna glumica 1980-ih i 1990-ih, poznata po svojoj ljepoti, a sada ima 57 godina i mnogi je i dalje smatraju simbolom ljepote.

image

Vanessa Angel u 2024.

Xavier Collin/image Press Agency/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Xavier Collin/image Press Agency/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Najpoznatija je po radu s glumcima Woodyjem Harrelsonom, Randyjem Quaidom i Billom Murrayem u komediji iz 1996. godine "Kingpin".

image

Woody Harrelson, Vanessa Angel i Randy Quaid u "Kingpin"

Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/film Stills/profimedia

Tko je Vanessa Angel?

Rođena je u Engleskoj, a kao tinejdžericu ju je otkrio modni agent u jednom londonskom kafiću. Tada je potpisala ugovor s vrhunskom modnom agencijom Ford Models. Potom se preselila u New York gdje je radila za Vogue i Cosmopolitan.

image

Vanessa Angel 1996. godine

Globe Photos/Zuma Press/Profimedia/Globe Photos/zuma Press/profimedia

Potom je krenula u glumačke vode. Već njezin prvi film "Spies Like Us" iz 1985. bio je veliki uspjeh koji je snimila s Chevyjem Chaseom i Danom Aykroydom. Godine 1990. imala je malu ulogu u filmu "King of New York". Potom je imala uloge na TV-u. Glumila je Megan u "Baywatchu" (1991.) i detektivku Peggy Elliot u "Reasonable Doubts". Uslijedile su uloge u "Melrose Place", "Weird Science" i "Hercules: The Legendary Journeys". Također, glumila je sa zvijezdom "Prijatelja" Davidom Schwimmerom filmu "Kissing A Fool". Zatim je dobila ulogu u seriji "Weird Science" gdje je glumila je Lisu, kompjuterski generiranog duha, od 1994. do 1998.

image

Vanessa Angel

Celebrityphoto/retna Pictures/Avalon/Profimedia/Celebrityphoto/retna Pictures/avalon/profimedia

Jednom prilikom otkrila je da voli održavati svoju formu uz pilates i jogu te da stalno ide u šetnje. Trenutno je na Instagramu prati 52 tisuće ljudi i ističe da je "glumica, ponosna majka, bivši Ford model, duh iz ‘Weird Sciencea‘, ljubiteljica fitnesa, ljubiteljica prirode, zalazaka sunca i mjeseca".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:25