UFC

Okršaj za titulu u poluteškoj kategoriji, nastupi istinskih veterana, ali i nekih prospekata: Evo kada i gdje možete gledati večerašnji UFC 303

 Alex Pereira i Jiri Prochazka 

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia

Trebali smo noćas svjedočiti velikom povratku Conora McGregora, međutim, UFC 303 predvodit će Jiri Prochazka i Alex Pereira. Ulog će biti Pereirin pojas u poluteškoj kategoriji kojeg će pokušati obraniti po drugi put, a što nas sve to očekuje u sklopu večerašnjeg eventa, pročitajte u nastavku.

Okršaj za titulu u poluteškoj kategoriji

O borbi koja predvodi UFC 303 ove borilačke noći, već je dosta toga napisano. Radi se o revanšu između prvaka Alexa Pereire i Jirija Prochazke, a kao i prvi puta, ulog je titula u poluteškoj kategoriji. Tada je titula bila upražnjena, a sada u meč Pereira ulazi kao prvak. Dvojac se po prvi puta susreo na UFC 295 priredbi, a do ‘‘main eventa‘‘ su došli na podosta sličan način kao i do sada – tada je Jon Jones svega nekoliko tjedana prije otkazao meč protiv Stipe Miočića te su uskočili Pereira i Prochazka, a isto je učinio i Conor McGregor nedavno. Ova dva ratnika su opet jedva dočekali poziv UFC-a te ćemo noćas svjedočiti njihovom međusobnom revanšu.

Dva ponajbolja ‘‘grapplera‘‘, dva ponajbolja ‘‘stand up‘‘ borca

Dakako, prvi dio naslova odnosi se na Diega Lopesa i Briana Ortegu. Meč se trebao održati u perolakoj kategoriji, no, Ortega nije uspio skinuti kilograme te je borba pomaknuta u lako kategoriju. Kako god, Lopes je nekoliko puta rekao da će nam ovaj meč pokazati tko ima najbolji jiu-jitsu u kategoriji, dok je Ortega priznao da baš i nije naviknut da mu prijeti opasnost i u parteru. Hoće li to rezultirati izbjegavanjem partera ili će se uistinu upustiti u takvu borbu, vidjet ćemo večeras.

Dugi dio odnosi se na meč između Michaela ‘‘Venoma‘‘ Pagea i Iana Machada Garryja. Gotovo je nemoguće zamisliti da ćemo u ovom meču vidjeti i natruhe hrvanja, tako da će ljubitelji eksplozivnih udarača ovdje doći na svoje. Ovo je tek drugi nastup ‘‘Venoma‘‘ Pagea u UFC-u te nema niti malo lagan zadatak, a Garry je trenutno čak za sedam mjesta ispred Pagea na službenoj rang ljestvici velter kategorije. Meč je ovo koji zasigurno ne želite propustiti, a i mi ga jedva čekamo!

Nastupi istinskih veterana, ali i nekadašnjih prospekata

U sklopu preliminarnog dijela večer gledat ćemo i nastupe dvojice legendi. Neuništivi Andrei Arlovski odradit će svoj drugi nastup u ovoj kalendarskoj godini, a Martin Buday bit će njegov protivnik. Ne nalazi se Arlovski trenutno u dobroj situaciji jer ima tri uzastopna poraza, no, Arlovski se i u prošlosti izvlačio iz teških situacija te je nebrojeno puta pokazao da ga se ne smije otpisivati.

Na ovoj priredbi svoj novi nastup odradit će i legendarni Cub Swanson, a njegov protivnik je Andre Fili. Nije Swanson u ovoj godini odradio još niti jedan nastup, a u ovaj meč ulazi iz pobjede nad Hakeemom Dawoduom. Vidjet ćemo ima li 40-godišnji Cub još energije i volje za borbu na ovakvoj razini, a meč će također odraditi u sklopu preliminarnog dijela.

Što se tiče prospekata, naravno, tu je riječ o Joeu Pyferu. Dugo je UFC gurao Pyfera i predstavljao ga kao sljedeću veliku stvar u srednjoj kategoriji, no, Jack Hermansson u drugom mjesecu ove godine ugasio je taj ‘‘hype‘‘. UFC je ponovno odlučio graditi Pyfera te mu je dao podosta slabijeg borca, a njegovo ime je Marc-Andre Barriault (16-7). Borac je to koji nema neke impresivne rezultate, a u meč ulazi iz poraza od Chrisa Curtisa. Meč je ovo kojeg Pyfer pod svaku cijenu mora pobijediti, jer ukoliko izgubi od ovakvog borca, nikakva intervencija UFC-a ga neće spasiti.

Gdje, kad, kako

Što se tiče satnice večerašnje priredbe, standardna je. Rani preliminarni dio započinje u ponoć, preliminarni od 2:00, a glavni dio na rasporedu je od 4:00. Pereira i Prochazka bi se u kavezu trebali sastati negdje oko 6:00.

Kada je u pitanju prijenos, on će biti dostupan u programu SK Fighta s početkom u 4:00.

Linker
29. lipanj 2024 18:42