UFC

Volkanovski potvrdio: ‘Moja sljedeća borba u perolakoj kategoriji će sigurno biti za titulu, no vidjet ćemo što će biti s Poirierom‘

Alexander Volkanovski 

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Napad na titulu u perolakoj kategoriji je sigurno nešto što želi, a i meč protiv Poiriera bi sigurno bio ogroman

U drugom mjesecu ove godine, Alexander Volkanovski doživio je težak poraz i gubitak titule od mladog Ilije Topurije. Nokautom u drugoj rundi slavio je Topuria i tako došao do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri, a mnogi su prebrz povratak nakon nokauta od Makhacheva pripisali takvom porazu Volkanovskog.

Sada je Volkanovski ipak odlučio ‘‘stati na loptu‘‘ i malo se duže odmoriti prije povratka u UFC-ov kavez, a jučer je rekao kako mu se ponovno javila velika želja da se što prije vrati borbama. Osim toga, rekao je i da će mu sljedeća borba u perolakoj kategoriji sigurno biti za titulu:

‘‘Trenutno radim ono što sam trebao raditi i nakon nokauta od Makhacheva. To je sigurno igralo ulogu u porazu. To je jednostavno mentalitet kakav imam, nikada se ne plašim izazova. Ono što sigurno znam jest da će moja sljedeća borba u perolakoj kategoriji biti za titulu, sto posto‘‘, rekao je Volkanovski.

‘‘Rekao sam UFC-u da želim čekati negdje do kraja ove godine, deseti, jedanaesti ili dvanaesti mjesec. Mislim da oni ciljaju na deveti. Ako će se borba protiv Poiriera dogoditi, onda ću morati dugo čekati za napad na titulu u perolakoj. Ništa nije zacrtano, ali ja sam spreman ponovno vratiti svoj pojas‘‘, dodao je.

Ostaje nam za vidjeti što će UFC točno ponuditi Volkanovskom. Napad na titulu u perolakoj kategoriji je sigurno nešto što želi, a i meč protiv Poiriera bi sigurno bio ogroman. Naravno, to ovisi i o tome hoće li Poirier ostati aktivan borac ili će se ipak umiroviti.

Linker
05. lipanj 2024 15:00