UFC

Ovu prozivku nismo očekivali: Ponajveći borac u povijesti UFC-ove perolake kategorije pozvao je Poiriera na obračun

Dustin Poirier

 Luke Hales/Getty images/Profimedia
Dustin Poirier mogao bi odgoditi odlazak u mirovinu nakon ove prozivke

Tri puta je Dustin Poirier pokušao postati UFC-ovim prvakom lake kategorije, ali u sva tri navrata našao se na gubitničkoj strani. Khabib Nurmagomedov, Charles Oliveira i proteklog vikenda Islam Makhachev, borci su koji nisu Dustinu dopustili da ostvari svoj san i upotpuni bogatu borilačku karijeru.

35-godišnji Poirier jučer je pružio jako dobar nastup protiv Islama Makhacheva, puno bolji nego u mečevima protiv Khabiba ili Oliveire. Ipak, nevjerojatno je teško postati prvakom UFC-ove lake kategorije i Poirier to jako dobro zna. Koliko god dobro izgledao, Makhachev je bio nešto bolji i zasluženo je slavio u glavnoj borbi večeri na UFC 302 eventu.

Poirier je nakon meča izjavio kako ne zna što slijedi i postoji mogućnost da ga više nećemo gledati u kavezu. Činjenica je da Poirier i dalje može parirati najboljim borcima na svijetu, ali puno je ratova iza njega, bliži se poznim borilačkim godinama i teško je pronalaziti motivaciju za dalje.

Dobar poticaj za barem još jedan meč mogao bi biti okršaj s Alexanderom Volkanovskim. Ponajveći borac u povijesti UFC-ove perolake kategorije, pomalo iznenađujuće pokazao je interes za borbom protiv Poiriera.

‘‘On misli da bi se mogao umiroviti, nije siguran. Možda, ali samo možda, ovisno o tome što ću tada raditi, ali ja želim meč kasnije ove godine. Ako tajming bude dobar za obojicu, možda Dustin i ja možemo odraditi dobar meč. Znam da on želi samo dobre mečeve. Očito je da jedan drugog silno poštujemo i mislim da bi to bio ogroman meč. Stoga, to je nešto što sam voljan odraditi dok čekam napad na pojas u perolakoj kategoriji. Meč protiv borca lake kategorije poput Poiriera bio bi sjajan. Ovdje ste to prvi put čuli i možda nešto uspijemo dogovoriti.‘‘, rekao je Volkanovski putem svog YouTube kanala.

Meč između Volkanovskog i Poiriera nešto je o čemu se uopće nije pričalo, niti je ta borba bila u razmatranju. Ipak, sada kad je Volkanovski ‘‘zagolicao maštu‘‘ fanovima, nije isključeno da se ovaj meč obistini kasnije ove godine. Nitko se ne bi bunio, zar ne?

Linker
21. lipanj 2024 16:03