UFC

(VIDEO) Aspinall za vikend napada titulu: Prisjetite se kako je prošao kroz Tyburu u svom spektakularnom povratku

Tom Aspinall

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Tek minuta i 16 sekundi bili su potrebni britanskom teškašu da završi posao u Londonu

Ovog vikenda na UFC 295 priredbi u Madison Square Gardenu, u sunaslovnoj borbi večeri očekuje nas okršaj izmeču Toma Aspinalla i Sergeja Pavloviča za privremenu titulu UFC-ove teške kategorije. Obračun je to koji su brojni fanovi zazivali i ranije, no spletom okolnosti i previranjima na "fight cardu" koja su uslijedila nakon što se Jon Jones, zbog ozljede, povukao iz prvotno ugovorenog meča sa Stipom Miočićem, prostor za sučeljavanje dvojice najistaknutijih izazivača otvorio se ranije nego što je itko mogao pretpostaviti. Najopasniji udarač divizije i jedan od najtalentiranijih teškaša današnjice odmjerit će, dakle, snage u meču za "interim" titulu kraljevske divizije, a tim povodom donosimo vam podsjetnik na Aspinallov posljednji trijumf u UFC-ovom kavezu.

Godinu dana nakon što je nesretno (ozljeda koljena) izgubio od Curtisa Blaydesa, oporavljeni Aspinall se krajem srpnja vratio na UFC-ovoj priredbi u Londonu i isporučio fantastičnu izvedbu. Tek minuta i 13 sekundi bili su mu potrebni da tehničkim nokautom pobijedi Marcina Tyburu, upiše svoj šesti trijumf pod okriljem najjače svjetske MMA promocije (13. u karijeri) i ostatku teške divizije pošalje poruku da je ponovno u igri - i to s vrlo ozbiljnim planovima. Otvorio je britanski teškaš meč sjajnim "high kickom", a nedugo nakon toga nastavio je vezati sjajne ručne tehnike i obasipati Tyburu kombinacijama udaraca. Nakon 70-ak sekundi pogodio je poljskog teškaša zadnjim desnim direktom i poslao ga na pod, a potom ekspresno dovšio posao silovitim "ground and poundom". Prisjetite kako je to točno izgledalo u videozapisu koji slijedi.

Aspinall je protiv Tybure nanovo dokazao kako, uz dokazane "grapplerske" vještine i kvalitetnu hrvačku bazu, raspolaže i vrhunskim udaračkim arsenalom. Svojstveno mu je da boksačke tehnike kombinira s razornim "kickovima", odnosno muay-thai elementima u vidu korištenja laktova i koljena, a ono što ga definitivno izdvaja od ostatka UFC-ovog teškaškog rostera su njegova brzina i "footwork". Aspinall je, za borca visokog 196 centimetara i teškog 117 kilograma (na posljednjem vaganju) fascinantno brz i lagan na nogama. S obzirom na širok repertoar alata i oružja kojim raspolaže u oktogonu, te njegovu potkovanost u svim segmentima "igre", pravom bismo ga mogli promatrati kao modernog "heavyweight" borca nove generacije, odnosno svojevrsnu 2.0 verziju teškaša. Sve navedeno govori u prilog tome da ćemo u njegovom okršaju s "ruskim bombarderom" sljedećeg vikenda imati prilike uživati u pravoj teškaškoj poslastici.

Linker
25. lipanj 2024 08:54