UFC

(VIDEO) Alex Pereira ponovno oduševljava: ‘Ako mogu ikako pomoći, onda ću to i napraviti‘

Alex Pereira i dijete iz njegovog rodnog grada

 Screenshot (facebook, Espn)
Prvak UFC-ove poluteške kategorije odlučio je pomoći potrebitima u svojoj rodnoj četvrti

Alex Pereira definitivno je nešto ponajbolje što se dogodilo UFC-u posljednjih nekoliko godina. U trenucima kada UFC-u nedostaje megazvijezda poput Conora McGregora, Ronde Rousey, Brocka Lesnara, Georgesa St-Pierrea, Andersona Silve, pa možemo slobodno reći i Jona Jonesa koji jednostavno nije dovoljno aktivan, pojavio se Alex Pereira.

Nekadašnji prvak dvaju težinskih kategorija u Gloryju svoj debi u UFC-u odradio je prije nešto manje od tri godine, a čak devet nastupa odradio je u jako kratkom razmaku. Pojas je osvajao u dvije težinske kategorije, a titulu prvaka u poluteškoj kategoriji dvaput je uspješno branio.

Alex Pereira ima gotovo sve što treba imati borac od kojeg organizacija želi napraviti veliku zvijezdu. Atraktivno se bore, istinski je nokauter, jako često ulazi u kavez i konstantno upisuje pobjede. Pereira ne govori engleskim jezikom i to je jedan od rijetkih "Poatanovih" minusa, ali svojom karizmom osvaja fanove čak i bez uporabe engleskog jezika. Treba istaknuti kako Pereira ipak radi i na engleskom, što je također pohvalno.

No, ono što je možda najzanimljivije u cijeloj priči jest činjenica da je Pereira izostavio segment za koji su mnogi vjerovali da je ključan za dosegnuti visok stupanj popularnosti. Brazilac nije jedan od "lajavaca", odnosno, "trash talk" nije nešto što ga prati, kao ni problematično ponašanje izvan kaveza.

"Poatan" je zapravo vrlo smirena osoba i oličenje uzornog sportaša. Uvijek će iskazati poštovanje svojim protivnicima, ne prate ga skandali i životni stil kakav ne dolikuje sportašu, a uz sve to, Alex je i veliki humanitarac. Pereira nerijetko pomaže lokalnom stanovništvu u rodnom Sao Bernardu do Campu, naselju unutar savezne države Sao Paulo. Ususret Pereirinom ovotjednom meču protiv Khalila Rountreeja, ESPN je objavio kraći video u kojem prikazuju Pereiru kako donacijama pomaže mnoštvo siromašnih i potrebitih u svom rodnom mjestu.

"Blagoslovljen sam i želim svoj blagoslov podijeliti s vama. Kamere su ovdje ne kako bih se hvalio, nego kako bih poticao ljude da doniraju onima koji su u potrebi. Mislim da možemo napraviti razliku ne samo u svojim životima, nego i u životima drugih", rekao je "Poatan" pred okupljenim mještanima iz Batistini četvrti u kojoj je odrastao.

Više od tisuću kutija s donacijama podijelio je Pereira brojnim potrebitima u toj četvrti, a vidljivo je kako ga sumještani promatraju kao pravog heroja, uzora i osobu koja daje nadu u nešto bolje.

"Ovo je nešto što radim već dulje vrijeme. Njihova realnost nekoć je bila i moja. Prošao sam kroz puno teških trenutaka, a najveći strah mi je predstavljala glad. Ako mogu nekako pomoći, onda ću to i napraviti. Mislim da moja priča ima globalni utjecaj i danas to uviđam. Ljudi iz favela znaju koliko su teški njihovi životi, a gledajući mene govore: ‘Ovaj tip je došao iz ničega i sve je osvojio. Dospio je do ovoga gdje je danas i osvaja svijet‘. Ja obično govorim da to nije nemoguće. Jako je teško, ja to dobro znam. Ali sve sam nadišao svojom posvećenošću i srčanošću.", pojasnio je Alex.

Što se još može reći o ovom čovjeku? Nevjerojatan na svim aspektima i pravo je osvježenje da UFC kao jedno od zaštitnih lica ima ovakvog čovjeka i sportaša.

Linker
04. listopad 2024 12:46