UFC

Khabibov rođak provocirao Topuriju, Ilia ga ušutkao: ‘Kako stojiš s drogama? Jesi li i dalje na steroidima?‘

Ilia Topuria (lijevo) | Islam Makhachev i Usman Nurmagomedov

 Instagram (ilia Topuria, Usman Nurmagomedov)
Usman Nurmagomedov upustio se u verbalni sukob s Topurijom, ali izvukao je deblji kraj

Ilia Topuria poznat je kao vrhunski borac, ali i kao poprilično "lajav" tip osobe. Španjolsko-gruzijski MMA borac još od samog dolaska u UFC jasno je dao do znanja kako će izvan kaveza biti jednako glasan, ako ne i glasniji nego unutar istog.

Naravno, unutar kaveza "progovaraju" njegove šake i noge, dok izvan kaveza Topuria nerijetko privlači pažnju "trash talkom". Ogroman je broj boraca s kojima je Topuria vodio verbalne ratove, od Paddyja Pimbletta pa sve do Usmana Nurmagomedova koji trenutno uopće nije dio UFC-a.

Naime, ono zbog čega je došlo do verbalnog sukoba između Khabibovog rođaka i Topurije zapravo je jedna od nedavnih izjava UFC-ovog prvaka perolake kategorije. Topuria je prije nekoliko dana odgovarao na pitanja svojih fanova putem Instagram "livea", a jedno od pitanja bilo je u vezi potencijalnog meča s Islamom Makhachevim.

"Naravno da se vidim u borbi s Islamom Makhachevim. On je odličan borac. Ponekad previše priča, a nekad ne, ali uvijek to možemo riješiti unutar oktogona. Nećemo to raditi na ulici jer bih morao platiti njegove liječničke troškove.", rekao je Topuria koji nikada ne propušta priliku "začiniti" izjave o kolegama borcima.

Njegova izjava o Makhachevu nije se dopala Usmanu Nurmagomedovu, prvaku Bellatorove lake kategorije. Usman je odlučio prozvati Topuriju zbog navodnog manjka iskustva u uličnim tučnjavama.

"Kad si se ti uopće tukao na ulici, Europljaninu?", poručio je Usman, pokušavajući omalovažiti koji je rođen u Njemačkoj, a dio svog odrastanja proveo je i u Španjolskoj.

Ako ste mislili da će Topuria nekome ostati dužan, grdno ste se prevarili. Vrlo brzo nakon što se oglasio Usman Nurmagomedov, Topuria je uzvratio i po mnogima "ušutkao" Usmana Nurmagomedova.

"Prošlo je puno vremena (od posljednje ulične tučnjave), ako ću biti iskren. Kako stojiš s drogama/dopingom? Jesi li i dalje na steroidima?", poruka je koju je Topuria uputio Usmanu.

Nurmagomedov je prošle godine pao na doping testu i poništena mu je pobjeda nad Brentom Primusom. Naknadno je utvrđeno kako je Nurmagomedov bio pozitivan jer je koristio lijek propisan od strane liječnika, a taj lijek sadržavao je nedozvoljenu supstancu. Izrečena mu je suspenzija u trajanju šest mjeseci jer je Usman nenamjerno unosio nedozvoljenu supstancu u svoj organizam i titula prvaka nije mu oduzeta.

Vidjet ćemo hoće li verbalni sukob Nurmagomedova i Topurije stati na ovome ili će se nastaviti novim prozivkama. Budućnost možda donese i njihov međusobni okršaj. Obojica su mladi, Nurmagomedovu je 26 godina, Topuriji 27. Problem je što Usman trenutno nije dio UFC-ovog rostera, ali vjerujemo da će se i to promijeniti u budućnosti. Bellator je ionako prerastao.

Linker
04. listopad 2024 10:20