UFC

Umar Nurmagomedov predvodit će event u Abu Dhabiju! UFC oduševio odabirom protivnika

Umar Nurmagomedov

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Rođak Khabiba Nurmagomedova naći će se na najtežem ispitu u dosadašnjoj karijeri

UFC će 3. kolovoza (osmi mjesec) ponovno gostovati u Abu Dhabiju, ali za razliku od sada već tradicionalne velike ‘‘PPV‘‘ priredbe koju tamo održe tijekom listopada (10. mjesec), u osmom mjesecu čeka nas event iz ‘‘Fight Night‘‘ kategorije.

Dakle, nešto manja priredba bit će održana početkom osmog mjeseca u Abu Dhabiju, a UFC je danas potvrdio tko će predvoditi taj event. Moramo priznati, odabrali su fantastičan meč!

Cory Sandhagen i Umar Nurmagomedov imena su koja dobivaju privilegiju boriti se u ‘‘main eventu‘‘. Zanimljivo je kako se ovaj dvojac trebao obračunati 5. kolovoza (osmi mjesec) prošle godine, ali Nurmagomedov je morao otkazati nastup zbog ozljede ramena. Gotovo točno godinu dana kasnije, Umar i Sandhagen trebali bi odraditi meč koji duguju nama i organizaciji.

Neporaženom Nurmagomedovu (17-0) taj meč potencijalna je ulaznica za top 3 u poretku UFC-ove bantam kategorije. Cory Sandhagen trenutno okupira drugo mjesto, a porazi li Sandhagena, Umar bi si mogao otvoriti vrata ka napadu na titulu. Rođak Khabiba Nurmagomedova upisao je pet pobjeda pod okriljem UFC-a i više puta se žalio kako ga najbolji borci u kategoriji izbjegavaju. Cory Sandhagen odlučio je stati na kraj tim tvrdnjama i već drugi put prihvaća meč protiv Umara. Nadamo se da će se Dagestanac ovaj put pojaviti na meču.

Prošle godine zamijenio ga je Rob Font kojeg je Cory porazio jednoglasnom odlukom sudaca. Sandhagen je tada upisao treću pobjedu zaredom. Ranije te godine deklasirao je Marlona Veru, a u devetom mjesecu 2022. godine porazio je i Songa Yadonga. Sandhagen je u odličnom naletu, na vrhuncu je svoje forme i pobjedom nad Umarom zaslužio bi ‘‘title shot‘‘.

Ulozi su veliki, oba borca posjeduju fantastične vještine i UFC definitivno nije promašio odabirom glavne borbe večeri za priredbu u Abu Dhabiju.

Linker
12. svibanj 2024 15:10