Ostalo

Khabib Nurmagomedov utajio višemilijunski iznos poreza? Ruski mediji donose informaciju koja zadaje snažan udarac njegovom ugledu

Khabib Nurmagomedov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije navodno je sudjelovao u utaji poreza, a novac je uložio u razne projekte

Vrlo interesantne vijesi dolaze iz Rusije. Radi se o informacijama koje bi ozbiljno mogle narušiti ugled Khabiba Nurmagomedova, umirovljenog borca uz čije ime se jako se rijetko vežu skandali.

Prema navodima Masha i RT-a, Khabib Nurmagomedov navodno duguje 306 rubalja poreznoj upravi u Rusiji. Konvertirano u američke dolare, radi se o iznosu od 3,3 milijuna dolara neplaćenog poreza.

Ako su informacije istinite, porezna uprava blokirala je račune Eagle FC organizacije, kao i Khabibove dobrotvorne organizacije i ostalih kompanija pod njegovim imenom. Dodatno se navodi da postoji sumnja kako je Khabib utajenim novcem kupovao hotele i ulagao u start-up projekte u Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Podsjećamo, Eagle FC bio je ambiciozni Khabibov projekt koji je propao gotovo prije nego je i započeo. Khabib je imao velike planove proširiti se na američko tržište, ali nakon samo tri eventa u SAD-u, Khabib je digao ruke od tih ambicija, a njegova organizacija vratila se eventima na području bivšeg SSSR-a.

Dakle, Khabibu se stavlja na teret da je utajio više od tri milijuna američkih dolara, a taj novac navodno je preusmjerio ka ulaganjima u Turskoj i Bliskom Istoku. Bude li Khabib proglašen krivim, prijeti mu zatvorska kazna u trajanju šest godina.

Nurmagomedov je poznat kao osoba koja javno zastupa moralne vrijednosti i strogo se protivi kriminalu i nečasnim radnjama. Dokažu li krivnju umirovljenom borcu, njegove riječi izgubit će na težini, kao i njegov ugled.

Naravno, sve je zasad neslužbeno i radi se o informaciji koja je došla od strane ruskih medija. Tek nam preostaje vidjeti je li Khabib uistinu sudjelovao u ovakvim kriminalnim radnjama. Sigurno će i on imati nešto za reći po tom pitanju.

Linker
12. svibanj 2024 15:10