UFC

Nije bilo lako odabrati osvajače bonusa: Nagrađena su četvorica boraca, pojedini borci ostali su zakinuti

Carlos Ulberg

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC-ov predsjednik imenovao je četvoricu boraca koji iz St. Louisa odlaze bogatiji za dodatnih 50 tisuća američkih dolara

Ukupno 12 mečeva publici je ponudio sinoć održani UFC on ESPN 56 event. Pobjeda prekidom nije bilo previše, manje od 50 posto, ali neki od tih prekida uistinu su upečatljivi.

Esteban Ribovics strašnim ‘‘high kickom‘‘ nokautirao je Terrance McKinneyja koji očito nije spreman za nešto veće stvari i iskorak u lakoj kategoriji, a dojam je da nikada neće ni biti, unatoč odličnim fizičkim predispozicijama.

Samo 37 sekundi trebao je Ribovics za plasirati presudni desni ‘‘high kick‘‘ koji je sakrio iza udarca desnom rukom. McKinney je pao ‘‘kao pokošen‘‘ i ostao je leđima naslonjen uz ogradu kaveza, van svijesti i brutalno nokautiran. Pomalo nevjerojatno da Esteban Ribovics nije nagrađen bonusom za najbolju izvedbu, ali teško je osporiti da dvojica osvajača tog bonusa nisu zaslužili nagradu.

Naime, bonus za najbolju izvedbu večeri dobili su poluteškaš Carlos Ulberg i borac lake kategorije, Carlos Diego Ferreira. Ulberg je uništio Alonza Menifielda nokautiravši ga nakon samo 12 sekundi borbe i tom pobjedom sigurno je osigurao mjesto unutar top 15 u poluteškoj kategoriji.

Carlos Diego Ferreira našao se u nokdaunu tijekom prve runde borbe s Mateuszom Rebeckim, ali njegova srčanost ponovno ga je spasila. Izdržao je Brazilac nalete opasnog Poljaka, uspješno se oporavio u pauzi između rundi i odveo je borbu ‘‘na svoj mlin‘‘. Tehničkim nokautom u trećoj rundi slavio je Ferreira, a koliko je ‘‘unakazio‘‘ lice Rebeckog, možete pogledati klikom na LINK.

Mogao je Dana White možda odriješiti kesu nešto više i nagraditi Estebana Ribovicsa, kao i Chasea Hoopera koji je apsolutno deklasirao ‘‘Slavu Clausa‘‘, odnosno Viacheslava Borscheva. Ipak, White je odlučio ostati na standardna četiri osvajača bonusa.

Kad je u pitanju bonus za najbolju borbu večeri, nagrada je otišla u ruke Billyja Goffa i Treyja Watersa. Borci velter kategorije pružili su nam tri vrlo uzbudljive runde. Iako je Waters uzeo sve tri runde, Goff je dao vrlo dobar otpor i mnogi su složni kako je zaslužio više na sudačkim karticama.

50 tisuća dolara bonusa bit će mu solidna utjeha, ali vjerujemo da osjećaj pobjede ništa ne može nadomjestiti.

Linker
19. svibanj 2024 15:32