UFC

‘Počinjemo s tim i to ćemo napraviti ove godine‘; Dana White najavio potez koji borilačka javnost dugo zaziva!

Dana White

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ov predsjednik dotaknuo se teme o kojoj se već dugo raspravlja

UFC-ov Apex kompleks je koji je najveća svjetska MMA organizacija pustila u pogon sredinom 2019. godine. Nitko nije niti očekivao da će Apex jako brzo postati ključna dvorana za održavanje UFC-ovih evenata.

Naime, tijekom pandemije koronavirusa, UFC je evente mogao održavati bez prisustva publike, a plaćanje najma velikim dvoranama u SAD-u nema smisla sve dok nije dopušteno prisustvo publike na tribinama.

Tako je UFC mogao iskoristiti novootvoreni Apex unutar kojeg imaju potpune ovlasti. Osim UFC-ovih evenata, u Apexu su se konstantno održavali eventi u sklopu Dana White‘s Contender Seriesa i Apex će uvijek imati važno mjesto u UFC-ovoj povijesti.

Međutim, sa završetkom pandemije koronavirusa, UFC je nastavio učestalo održavati evente u Apexu, što se mnogim fanovima, ali i borcima nije svidjelo. Apex ne nudi doživljaj kakav nude velike sportske arene u koje će se natiskati više od deset tisuća ljudi i atmosfera je neusporediva s eventima na kojima je prisutna publika.

Često su se vršili pritisci na Danu Whitea da odbaci Apex i vrati se organizaciji evenata u dvorana diljem SAD-a gdje će fanovi imati priliku uživo svjedočiti borbama najveće svjetske MMA organizacije. White je jedno vrijeme odolijevao takvim napadima, ali danas je otkrio vijest koju su fanovi dugo priželjkivali.

‘‘Kad razmislite kako smo izgradili ovaj biznis. U počecima našeg ulaska u borilački biznis, svi su išli u Las Vegas, Atlantic City, ponekad u New York i Los Angeles. To su jedina mjesta na kojima su se održavale borbe, osim ako se nije radilo o lokalnom dečku za kojeg bi se organizirao event u njegovom gradu. Mi smo izgradili ovaj biznis gostujući u mnoštvu raznih gradova diljem svijeta.‘‘, započeo je White, a zatim je potvrdio plan smanjivanja broja evenata u Apexu.

‘‘Već dulje vrijeme ovo govorim, moramo izaći iz Apexa i početi raditi više evenata u svim ovim različitim gradovima. Počinjemo s tim i to ćemo napraviti ove godine.‘‘, rekao je Dana na oduševljenje mnogih do kojih je došla ova izjava.

Sinoć održan UFC on ESPN 56 event očito je dodatno motivirao Whitea na ovaj potez. Gotovo 16 tisuća gledatelja došlo je pogledati event koji nije bio prožet velikim zvijezdama, niti se radilo o ‘‘PPV‘‘ priredbi. Solidan ‘‘fight card‘‘ privukao je velik interes publike i nema razloga da se UFC nastavi ‘‘skrivati‘‘ u Apexu. Vrijeme je za povratak velikim arenama.

Linker
22. svibanj 2024 15:07