UFC

UFC će uskoro dobiti prvu komentatoricu svojih priredbi: ‘Spremna sam!‘

Laura Sanko

 FPA/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Laura Sanko očekuje da će se 2022. godine naći za UFC-ovim komentatorskim stolom

UFC je kroz posljednje godine uvijek među svojim zaposlenicima u realizaciji prijenosa imao nekoliko žena. Jedna od prvih bila je Karyn Bryant, no ona je ispala iz prvog plana nakon što je UFC završio suradnju s FOX-om. Najdulje među njima svakako je Megan Olivi, a posljednjih godina sve istaknutija je Laura Sanko, koja je zapravo došla kao pojačanje iz Invicte.

No, još niti jedna žena nije dobila prilika raditi kao komentatorica UFC-ovih priredbi. Sanko, koja je ujedno bivša borkinja, došla je najbliže tome, budući da je komentirala ovogodišnju sezonu Contender Seriesa. Zbog toga se nada kako je prikupila dovoljno iskustva da bi joj UFC dao priliku i na pravoj priredbi.

"Iduće godine želim komentirati. Nije da ne volim Contender Series, to je zapravo moja beba, no voljela bih komentirati pokoji Fight Night. UFC sve svoje odluke donosi s razlogom i ljudi koji su iznad mene imaju jako puno toga na umu kad odluke donose. Nemam namjeru nigdje se gurati preko reda, no to je ono što želim raditi i što sam sposobna raditi. Vjerujem da sam to dokazala. Iskustvo s Contender Seriesa je sjajno jer sam deset tjedana u nizu radila baš svaku priredbu. Radila sam s Paulom Felderom, Danielom Cormierom i Michaelom Bispingom. Puno toga sam naučila od puno različitih ljudi. Spremna sam!", rekla je Sanko u razgovoru za MMA Junkie.

Ona je trenutno neupitno trenutno najzaposlenija žena u MMA-u, a njen rad nailazi samo na pozitivne kritike fanova. Bilo da je riječ o voditeljskoj ulozi u studiju ili o intervjuima nakon borbi, Laura ima osjećaj za postaviti pravo pitanje u pravo vrijeme. Nije napadna, nije usiljena, vrlo je komunikativna i oku ugodna. Sumnjamo da bi ikome smetao njen glas u prijenosu. Naravno, mislimo na one koji priredbe prate putem Fight Passa ili PPV-a, gdje uz sebe imaju originalne UFC-ove komentatore.

38-godišnja Sanko je kao profesionalna borkinja odradila jednu borbu u Invicti, 2013. godine kad je bila bolja od Casey Robb. Kao amaterka je upisala četiri pobjede i jedan poraz. Inače je udana i majka je jednog sina.

Vrijedi napomenuti kako zadržava dobru formu te je još uvijek u stalnom treningu. Kad je kod kuće onda u Glory MMA dvorani, dok u Las Vegasu trenira kod Erica Nicksicka u Extreme Coutureu.

Linker
08. lipanj 2024 19:50