UFC

Pogledajte što kažu kladionice kako bi du Plessis prošao protiv Pereire, Chimaeva, Stricklanda i Whittakera

Dricus du Plessis

 Neil McCartney/ZUMA Press Wire/S/Shutterstock Editorial/Profimedia
Dricus du Plessis je konačno počeo uvjeravati ljude da je zaista ozbiljan borac, uključujući i kladionice

Prošle subote, Dricus du Plessis je uspješno obranio svoju titulu u srednjoj kategoriji pobjedom nad bivšim dvostrukim prvakom, Israelom Adesanyom, u glavnoj borbi UFC-a 305. Ta pobjeda prekidom (RNC - gušenje s leđa) u četvrtoj rundi bila je njegova prva obrana naslova čime je čvrsto utvrdio svoj status kralja srednje kategorije. Ovo su prepoznale i kladionice s obzirom na to da je Sportsbetting.ag objavio koeficijente za nekoliko mogućih sljedećih protivnika, a du Plessis je favorit u većini tih borbi.

Dricus du Plessis (1.77) protiv Seana Stricklanda (2.10)

Dricus du Plessis (1.50) protiv Alexa Pereire (2.70)

Dricus du Plessis (1.54) protiv Roberta Whittakera (2.60)

Za usporedbu, oklada od 100 dolara na du Plessisa bi donijela 76 dolara profita ako pobijedi Stricklanda, 50 dolara ako pobijedi Pereiru, i 54 dolara ako opet pobijedi Whittakera. Također, kvote za borbu protiv Pereire odnose se na borbu u srednjoj kategoriji, a ne u poluteškoj kategoriji.

Međutim, postoji jedan protivnik protiv kojeg kladionice ne favoriziraju du Plessisa: Khamzat Chimaev.

Dricus du Plessis (2.70) protiv Khamzata Chimaeva (1.50)

Protiv Chimaeva, oklada od 100 dolara na du Plessisa bi donijela 170 dolara profita.

Strickland se čini kao najizgledniji sljedeći izazivač za prvaka iz Južne Afrike. Njih dvojica su se već borili na UFC-u 297 gdje je "Stillknocks" osvojio naslov u srednjoj kategoriji, a UFC-ov predsjednik, Dana White, je već izjavio da bi Strickland trebao dobiti sljedeću priliku za naslov.

Međutim, Chimaev i Whittaker trebali bi se boriti na UFC-u 308 26. listopada u Abu Dhabiju, i s obzirom na to da je du Plessis izjavio kako Whittaker najviše zaslužuje sljedeću priliku, moguće je da pobjednik te borbe dobije prednost za borbu za naslov.

Linker
17. rujan 2024 23:19