UFC

Nestrpljivo čeka revanš za titulu: ‘Dajte mi Charlesa Oliveiru ili Dustina Poiriera‘

Alexander Volkanovski

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
Alexander Volkanovski teško podnosi odmor i slobodno vrijeme

Alexander Volkanovski postaje sve nemirniji dok strpljivo čeka povratničku borbu krajem 2024. godine.

Taj vremenski okvir je onaj s kojim se nevoljko složio nakon što je dvaput nokautiran u četiri mjeseca. S pozitivne strane, kaže da se ne bori s istim mentalnim problemima u koje je upao posljednji puta kada je imao previše slobodnog vremena. No, toliko je željan vratiti se u kavez da je ozbiljno predlagao borbu UFC-ovim ‘matchmakerima‘ da ga uključe u program UFC-a 303 nakon što je Conor McGregor otpao.

"Dosađivao sam im", priznao je Volkanovski u novom intervjuu s Davidom Adesanyom. "Bit ću iskren: nisu me zvali. Netko je rekao da vjerojatno time čine pravu stvar.‘‘

"Zato što me nisu zvali i nisam dobio nikakve pozive ili poruke, odlučio sam im poslati poruku. Zapravo sam im poslao nekoliko poruka. Kažem: ‘Hej, ako trebate nekoga, znamo jednog tipa.‘ A oni kažu: ‘Ti si zvijer, čovječe.‘ Ja kažem: ‘Okej. Ne. Ozbiljan sam.‘ Oni kažu: ‘Znamo da jesi. Javit ću ti ako te budemo trebali‘, ali mislim da su uvijek namjeravali raditi po svome. Poslao bih im poruku sljedećeg dana i rekao: ‘Hej, samo da vas podsjetim...‘ "

Osim ako se ne dogodi još jedna luda zamjena u posljednji trenutak, Volkanovski traži zabavne borbe u lakoj kategoriji dok ne dobije još jednu priliku za svoju bivšu titulu u perolakoj kategoriji.

"Očito, revanš za pojas, zar ne? To je veliko", rekao je. "A onda, iskreno, uzbudljive velike borbe. Sviđa mi se to. I dalje sam taj natjecatelj gdje je ovo moja divizija, vraćam je. Želim tu pobjedu natrag, takve stvari. I bit će tu. Ali onda u lakoj kategoriji, hajdemo se zabaviti dok čekamo. Jer će vjerojatno organizirati Max i Iliju u rujnu."

"Dajte mi uzbudljivu borbu. Želim uzbudljivog borca poput Charlesa Oliveire", izjavio je Volkanovski. "Pozvao sam Dustina Poiriera nakon toga. On je sjajan tip, slažemo se i mislim da je izvrstan čovjek, a očito je i velika zabavna borba."

Oliveira se nada povratku u akciju u kolovozu ili rujnu, a Poirier priča o ‘posljednjem plesu‘ kad god mu se koljeno oporavi. Ako se ništa od toga ne ostvari, Volkanovski je otvoren za druge opcije... sve dok nisu u kategoriji do 66kg.

"Ima puno uzbudljivih borbi koje bih volio odraditi dok čekam", rekao je. "Što god me uzbuđuje. Pojas me uzbuđuje. Ilia, očito, revanš me uzbuđuje. Dakle, to su glavne stvari u perolakoj kategoriji. Recimo, ne bih se borio s bilo kim u perolakoj kategoriji jer je moja sljedeća borba za titulu, i to je to."

Linker
05. srpanj 2024 17:59