UFC

Kevin Holland za težak lom ruke prebacuje odgovornost na sudca: ‘Herbova je krivica‘

Herb Dean

 Luke Hales/Getty images/Profimedia
Unatoč tome što je sugerirao sudcu da zaustavi borbu, iskusni Herb Dean mu je rekao da nastavi

Kevin Holland opisao je svoj kut gledanja na situaciju u kojoj je gadno ozlijedio Michala Oleksiejczuka na UFC-u 302 prošlog vikenda.

U glavnom djelu subotnje priredbe u Prudential Centru u Newarku, Holland se vratio u srednju kategoriju tri mjeseca nakon poraza od Michaela Pagea u velter kategoriji.

"Trailblazer" se brzo vratio na pobjednički put ostvarivši pobjedu prisiljavanjem na predaju nad Oleksiejczukom u borbi koja će se nedvojbeno ubrojiti u jednu od groznijih u novijoj povijesti.

Holland je poljskog borca držao u ‘armbaru‘ izvjesno vrijeme, pri čemu se ruka činila ili slomljenom ili iščašenom.

image

Kevin Holland armbar

Luke Hales/Getty images/Profimedia

Tijekom presice poslije borbe, Holland se osvrnuo na završnu sekvencu svoje borbe s Poljakom. Prisjetio se da je čuo jedno pucanje što nije bilo dovoljno da Oleksiejczuk preda meč. Holland se požalio da je odgovornost za ozljedu na sudcu, Herbu Deanu, koji je ignorirao njegove početne pozive da zaustavi borbu prije nego što je dodatno primijenio pritisak na Oleksiejczukovu ruku.

"Herbova je krivica. Zamolio sam ga da to malo ranije zaustavi, ali Herb je bio kao ‘Moraš izdržati još malo.‘ Okej, kul, nema frke", rekao je Holland u šali. "Kada sam ga prvi put stavio u ‘armbar‘, čuo sam pucanje. Nakon toga više nije pucketalo i pomislio sam, morat ću ga potpuno slomiti. Ali frajer je stvarno čvrst.‘‘

"Dobro me je pogodio. Čvrst je momak. Kad sam se borio protiv Johna Phillipsa za svoju prvu UFC pobjedu, imao sam osjećaj da će ovaj biti kao Phillips, ali bolji", nastavio je Holland. "Definitivno želim pobijediti jer volim svoje čekove, ali ne želim mu nauditi. Nadam se da je okej i da će mu se ruka brzo oporaviti jer se činio kao faca tip."

Ovom je pobjedom Holland prekinuo niz od dva uzastopna poraza. Porazi od Jacka Delle Maddalene i Pagea usporili su njegov uspon na velter ljestvici.

Sada kada se vratio u srednju kategoriju, ostaje vidjeti koja će kategorija ugostiti njegov sljedeći nastup. Ali s obzirom na njegov radni ritam, vjerojatno nećemo dugo čekati da saznamo.

Linker
21. lipanj 2024 18:31