UFC

Michal Oleksiejczuk nakon jezivog savijanja ruke: ‘Ovaj prekid nije dobar, ruka mi nije slomljena‘

Kevin Holland and Michal Oleksiejczuk

 Luke Hales/Getty images/Profimedia
Poljski borac čvrsto stoji iza svog prvotnog mišljenja dok čeka nalaze magnetske rezonancije

Michal Oleksiejczuk i dalje stoji iza svog mišljenja o završetku borbe protiv Kevina Hollanda na UFC-u 302 prošlog vikenda (1. lipnja 2024.) u Newarku, New Jerseyju.

UFC 302 možda i nije u potpunosti opravdao očekivanja publike, ali unatoč tome dobili smo barem jedan poprilično nasilan završetak.

Holland, vječiti miljenik navijača, vratio se u srednju kategoriju protiv Poljaka Oleksiejczuka na glavnom dijelu priredbe. Rezultat je bila brza borba, ali ispunjena akcijom u kojoj je Holland, srušen od udarca, izveo polugu na laktu (armbar) koja je dovela ruku do točke loma i konačno pobjede.

Što se tiče loma - barem smo svi tako pretpostavili - Oleksiejczukova ruka se izvila na nenormalan način, a sudac Herb Dean prekinuo je borbu unatoč tome što Poljak nije tapkao za predaju. Oleksiejczuk je u tom trenutku prosvjedovao zbog prekida, a i dalje smatra da ta odluka nije bila ispravna.

"Osjećam se dobro", izjavio je Oleksiejczuk za MMA Junkie. "Mentalno sam OK. Ruka mi nije slomljena. Mislim da bih htio sljedeću borbu za nekoliko mjeseci. Bit ću spreman... Nisam tapkao. Ruka mi nije slomljena. Osjećao sam se odlično u toj borbi. Ovaj prekid nije dobar. Nije ispravan, po mom mišljenju. Mislim da bih imao veće šanse da se borba nastavila dulje."

"Ovo je moja karijera", nastavio je. "Ovo je moj izbor. Ja sam pravi ratnik. Želim se boriti svaki put. Po mom mišljenju, to je moj izbor: predati se ili ne...Ne znam, ali moje je mišljenje vrlo jednostavno. Ja sam borac i ovo je moj posao. Želim prikazati najbolje borbe. Želim prikazati uzbudljive borbe. To je sve."

29-godišnji Oleksiejczuk je napomenuo da još čeka rezultate magnetske rezonancije (MRI) na ruci. Ako zaista nema oštećenja, ovaj Poljak bi u tom slučaju stvarno bio zakinut. Rezultat će ostati upisan kao predaja u prvoj rundi i njegov drugi uzastopni poraz ‘submissionom‘ nakon što je na UFC-u 299 u ožujku 2024. bio pobijeđen gušenjem od strane Michela Pereire.

Linker
21. lipanj 2024 18:31