UFC

Robert Whittaker proučio je Aliskerova: ‘Jako opasan protivnik, možda čak i opasniji od Khamzata Chimaeva!‘

Ikram Aliskerov

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije shvatio je koliko težak izazov ga čeka

‘‘Nisam nikad ni čuo za njega, niti sam ga vidio sve do sad. Ponekad jednostavno trebate prihvatiti stvari kako dolaze. Imam potpunu vjeru u svoje vještine i sposobnosti‘‘, riječi su kojima je Robert Whittaker opisao Ikrama Aliskerova prije nekoliko dana, u razgovoru za New York Post Sports.

Tada je Whittaker tek zaprimio vijest o promjeni protivnika. Khamzat Chimaev otkazao je nastup na UFC on ABC 6 eventu, a UFC je Whittakeru dodijelio Ikrama Aliskerova kao novog protivnika.

Radi se o Dagestancu iza kojeg su dva nastupa u UFC-u i definitivno je manje poznat nego Khamzat Chimaev. Naravno, daleko je Aliskerov od statusa nepoznatog borca, ali Robert Whittaker vjerojatno ne prati tako posvećeno borce koji nisu pri samom vrhu kategorije.

No, nekoliko dana nakon gore citirane izjave, Robert Whittaker izašao je pred medije s posve drukčijim mišljenjem. Čini se kako je ‘‘Reaper‘‘ sa svojim timom proučio Aliskerova i sada je puno svjesniji što ga čeka.

‘‘On je jako opasan protivnik. Gledajući na papiru, on je možda čak i opasniji nego Khamzat Chimaev, prvenstveno zbog činjenice da je svestran.‘‘, započeo je Whittaker, ali brzo je istaknuo kako ne mari previše o tome tko će se naći na suprotnoj strani kaveza.

‘‘Ne brinem se previše oko protivnika, ako ću biti iskren. Ovdje sam da se borim. Spreman sam i ovo je način na koji prehranjujem obitelj. Svi znaju da sam htio borbu i došao sam ovdje da bih se borio. U formi sam, snažan sam i oštar. Sve ono što sam pripremio za Chimaeva nije potraćeno, niti jedna vještina nije uzaludna. Puno toga mogu iskoristiti i u ovom meču. Dakle, spreman sam.‘‘, poruka je Roberta Whittakera uoči sutrašnjeg UFC on ABC 6 eventa.

Ikram Aliskerov po mnogima je uistinu svestraniji borac nego Chimaev. Za razliku od Khamzata, Ikram se nešto manje oslanja na hrvanje i tijekom prva dva nastupa u UFC-u pokazao je koliku prijetnju predstavlja u borbi na nogama. Dva nokauta u prvoj rundi upisao je Aliskerov i Whittakera čeka vrlo težak posao.

Naravno, ne treba zaboraviti da su Chimaev i Aliskerov dijelili kavez 2019. godine. Khamzat je slavio nokautom u prvoj rundi i u tom trenutku bio je bolji borac od Aliskerova. Upitno je može li to reći pet godina nakon tog meča.

Linker
22. lipanj 2024 12:45