UFC

Jamahal Hill nije impresioniran Alexom Pereirom: ‘Njegova snaga ovdje neće doći do izražaja, morat će taktizirati!‘

Jamahal Hill

 Screenshot 8youtube, Ufc)
Također smatra da su mu poluteškaši veća prijetnja od dosadašnjih protivnika

UFC prvak u poluteškoj kategoriji Jamahal Hill ne vidi da snaga Alexa Pereire ima isti učinak u poluteškoj kategoriji kao u srednjoj. Bivši prvak srednje kategorije Pereira (7-2, 4-1 UFC) debitirat će u višoj kategoriji protiv Jana Blachowicza (29-9-1, 12-6 UFC) u sunaslovnoj borbi večeri UFC-a 291 29. srpnja (sedmi mjesec) u Delta Centeru u Salt Lake Cityju.

Pereira je uspio nokautirati Seana Stricklanda, a zatim skinuti s trona Israela Adesanyu tehničkim nokautom u petoj rundi i osvojiti naslov u srednjoj kategoriji. Ipak, nakon toga je izgubio od Adesanye u revanšu i odlučio prijeći u višu diviziju, a Hill očekuje da će poluteškaši bolje apsorbirati njegove udarce.

"Njegova snaga ovdje neće doći do izražaja kao u srednjoj kategoriji. U srednjoj kategoriji, kad god bi ih udario, morali su se stvarno, stvarno pozabaviti time i morali su biti na oprezu. Bilo je teže suprotstaviti se samo zbog vrste snage koju je nosio u srednjoj kategoriji, no mislim da to neće biti isti slučaj ovdje, morat će više taktizirati."

Hill, za kojeg se predviđa da će svoju prvu obranu pojasa imati protiv bivšeg prvaka Jirija Prochazke, vidi pobjednika Pereire protiv Blachowicza kao sljedećeg u redu za borbu za naslov, a naginje ka pobjedi Poljaka.

"Mislim da je pobjednik te borbe definitivno izazivač broj jedan. Što ja mislim, tko pobjeđuje u borbi? Ne znam, ali dao bih prednost u borbi Janu zbog jednostavne činjenice da Jan može pogoditi. Ima sposobnost dobiti Pereiru u stojci, plus što ga može baciti i silovati u parteru. S druge strane, Alex je Alex. Ima "kamene" ruke, može pogoditi jake udarce i nokautirati Jana. On je bio dosta velik srednjaš, to ne treba smetnuti s uma."

Hill također vidi da poluteškaši predstavljaju veću prijetnju Pereiri nego što su to činili srednjaši.

"Mislim da su poluteškaši svestraniji od srednjaša i da će to napraviti problem Pereiri. U srednjoj kategoriji ima puno specijalista za neki određeni segment borbe, pa Pereira onda može izbjeći protivnike koji mu ne odgovaraju. Tu neće biti tako", zaključio je.

Linker
26. lipanj 2024 11:05