UFC

Sergei Pavlovich obratio se fanovima nakon teškog poraza: ‘Ništa nije išlo planu, previše sam se fokusirao na nokaut‘

Sergei Pavlovich

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
32-godišnji ruski teškaš prvi puta u karijeri našao se u gubitničkom nizu

Ponajbolji ruski MMA teškaš Sergei Pavlovich trenutno prolazi kroz najteže razdoblje u svojoj dosadašnjoj karijeri. Krajem prošle godine Pavlovicha je nokautirao Tom Aspinall nakon samo 69 sekundi borbe.

Sergei je tim porazom propustio priliku za postati privremenim prvakom UFC-ove teške kategorije. Bio je to težak poraz, ali činjenica da je došao od strane odličnog Toma Aspinalla, budila je optimizam kako Pavlovich i dalje spada među sam vrh teške kategorije.

Nadao se Sergei povratku na pobjedničke staze tijekom proteklog vikenda u Saudijskoj Arabiji. Sunarodnjak Alexander Volkov bio je njegova prepreka ka povratku pobjedama. Ususret meču spominjali su se njihovi sparinzi i navodilo se kako je Volkov izvlačio deblji kraj na sparinzima. Pavlovich je ušao u meč kao favorit, ali ispostavilo se kako je Volkov prava noćna mora za Pavlovicha.

Volkov je svojom građom i stilom borbe radio ogromnne probleme Pavlovichu koji unatoč svojim jako dugim rukama, nije uspijevao pronalaziti metu onako kako je želio. Silno se Sergei mučio sa skraćivanjem distance i primao je puno štete pokušavajući ugroziti Volkova. Slavio je Volkov jednoglasnom odlukom sudaca i Pavlovich se po prvi puta u karijeri našao u gubitničkom nizu. Dva poraza zaredom dosad su bila nepoznanica za Sergeija.

Koliko ga je isfrustrirao meč protiv Volkova, govori i njegova reakcija po završetku meča. Volkov je došao odati poštovanje Pavlovichu i pružiti pokoju riječ utjehe, ali Pavlovich ga je ljutito odgurnuo i odbio je komunicirati s njim. Teško se Sergei nosi s ovakvom situacijom, a šturo obraćanja fanovima dodatni je dokaz kako Sergei trenutno nije u najboljem psihičkom stanju.

‘‘Nije bio moj dan, ništa nije išlo po planu. Bio sam spreman na sve, ali previše sam se fokusirao na nokaut i primao sam prekomjerne nepotrebne udarce. To je rezultiralo porazom na bodove. Ovo je bilo jako emotivno i teško za mene, posebno jer znam da nisam ispunio vaša očekivanja. Hvala vam svima na podršci! Obećavam da ću se vratiti jači i mudriji.‘‘, poručio je Pavlovich u kratkom priopćenju.

Nema sumnje kako se Sergei može vratiti. Radi se o nokauteru zastrašujuće moći, ali neke promjene bit će neizbježne ako ovaj 32-godišnjak želi ugroziti najbolje borce na svijetu. Jednodimenzionalno i predvidljivo izgledao je u meču protiv Volkova. Pavlovich će morati dodati neke nove alate u svoju repertoar. Vremena ima dovoljno, a vrijeme će pokazati može li ostvariti nekakav značajan napredak.

Linker
26. lipanj 2024 00:14