UFC

Glover Teixeira o Pereirinom prelasku u polutešku kategoriju: ‘Obožavam ovaj potez, više se ne mora toliko mučiti‘

Alex Pereira

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Debitantski meč u kategoriji bit će mu protiv Jana Blachowicza

Glover Teixeira smatra da je Alex Pereira napravio sjajan potez kada je obznanio prelazak u polutešku kategoriju. Bivši prvak u srednjoj kategoriji Pereira (7-2, 4-1 UFC) ići će u višu kategoriju i sučeliti se s Janom Blachowiczem (29-9-1, 12-6 UFC) u sunaslovnoj borbi eventa UFC 291 koji se održava 29. srpnja (sedmi mjesec) u Salt Lake Cityju.

Teixeira smatra da je skidanje u srednju kategoriju previše opterećivala tijelo Pereire, koji je ionako velik u poluteškoj kategoriji.

“Sviđa mi se odluka da ide u polutešku kategoriju Kad je rekao da ide u polutešku kategoriju, rekao sam, ‘Sviđa mi se‘ jer ne želim vidjeti da skida toliko kilograma. Ne znaš koliko taj tip skida. Trenutačno ima 230 "pounda" (104,33 kilograma) i mršav je. On vjerojatno ima oko 8 posto tjelesne masti. Za njega je ludilo skidati na 84 kilograma, čovječe. To na kraju može biti loše za zdravlje, a ja ne želim da on bude u toj poziciji, tako da mi je drago što je to odlučio i da se više ne mora mučiti", rekao je Teixeira tijekom UFC Fight Pass Invitational 4 konferencije za novinare nakon meča.

Pereira će se pokušati oporaviti nakon poraza nokautom od Israela Adesanye na UFC-u 287. Sučeljava se s Blachowiczem, kojeg je Teixeira zadavio na UFC-u 267 i osvojio naslov prvaka u poluteškoj kategoriji.

"Mislim da je to odličan meč za Alexa i da će postati prvak i u ovoj kategoriji."

Ako Pereira prođe kroz Blachowicza, mogao bi se suočiti s trenutnim prvakom u poluteškoj kategoriji Jamahalom Hillom, koji je pobijedio Teixeiru i preuzeo upražnjeni pojas na UFC-u 283. Teixeira se povukao nakon borbe i priznaje da bi bilo lijepo kada bi Pereira mogao osvetiti svoj poraz.

“Ako sve bude išlo po planu i Alex prođe Jana, sigurno mislim da bi Jamahal Hill bio nevjerojatna borba za Alexa. Također, bilo bi lijepo vidjeti ‘osvetu‘, tako da se veselim tom meču", zaključio je.

Linker
17. lipanj 2024 07:14