UFC

‘Hladni‘ Alexander Volkov mirnim je pristupom neutralizirao Sergeija Pavlovicha i upisao 38. pobjedu u karijeri

Alexander ”Drago” Volkov

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
U ovom ruskom dvoboju deblji kraj je izvukao Sergei Pavlovich kojem je ovo drugi poraz u nizu

Večerašnju sjajnu UFC-ovu Fight Night priredbu u saudijskom Rijadu obilježila je i sunaslovna borba večeri. U ovoj teškaškoj borbu rukavice su ukrstili Sergei Pavlovich (18-3) i Alexander "Drago" Volkov (38-10). Volkov je prije ove borbe rangiran kao peti izazivač na UFC-ovoj teškaškoj rang listi dok je njegov sunarodnjak Pavlovich na visokom trećem mjestu.

Pavlovich je zadnju borbu odradio još u studenom prošle godine na UFC 295 priredbi u Madison Square Gardenu, a tada ga je u zaista sjajnom teškaškom dvoboju u prvoj rundi pobijedio Tom Aspinall u meču za "interim" titulu teške kategorije. Nakon toga je član ruskog Eagles MMA tima uzeo veću pauzu.

Volkov je s druge strane, na UFC-u 293 u Australiji u rujnu prošle godine pobijedio domaćeg borca Taija Tuivasu. To mu je pošlo za rukom vrlo specifičnom jiu jitsu tehnikom u drugoj rundi - "Ezekiel Chokeom". Ravno 200 centimetara visoki član moskovskog Strela MMA tima je u ovoj borbi tražio četvrtu vezanu pobjedu, nakon što je prije UFC-a 293 tehničkim nokautima pobijedio Alexandera Romanova i Jairzinha Rozenstruika.

Prva runda započela je u međusobnom odmjeravanju i traženju distance, a upravo u potonjem Volkov je imao prednost zbog svojih fizičkih predispozicija. Volkov se primarno borio u kontra gardu iako ga je mijenjao, dok je Pavlovich bio u za sebe ustaljenom klasičnom stavu. Pavlovich je upravo zbog fizičkih predispozicija svog protivnika tražio rupe u sredini njegovog garda, a samim brzim ulaskom unutar opasne zone vertikalnim pokretima gornjeg dijela tijela eskivirao je udarce Volkova. Pokušao je Volkov iznenaditi Pavlovicha zanimljivom tehnikom kada je lažnim "teep" udarcem napravio prostora za svoje poznate direkte.

Druga runda donosi opreznijeg Volkova koji održava distancu front kickovima. Daljnji tok runde nije donio akciju koju smo očekivali, treba naglasiti da bivši sparing partneri nisu ni pokušali ući u pokušaje rušenja što je bilo i očekivano. Krajem runde Pavlovich je plasirao udarac koji je naizgled uzdrmao do sada mirnog Volkova iako je Pavlovich primio više vidljive štete na svom licu.

Posljednja runda "aktivirala" je borce jer su shvatili da je ova borba blago rečeno "tijesna" gledano kroz prizmu tri sudca koja su je bodovala na krajevima oktogona. Tempo je ostao isti, iako bi mnogi pomislili da će se ovi teškaši ispuhati do treće runde. Razmjenjivali su udarce na inicijativu Pavlovicha, dok je Volkov tražio kontre na boksačke kombinacije svog sunarodnjaka koji je zaradio par posjekotina svom licu. Pavlovich je na kraju borbe ušao u pokušaj rušenja koji je završio neuspjelim "underhookom", a borba je završila dvostrukim high kickom Volkova.

Sudci su na kraju borbu ujedinjenom odlukom proglasili u korist Alexandera Volkova (30-27, 30-27, 29-28), a Volkov je poručio da je unatoč teškim sparinzima s Pavlovichem prije pripremio par "trikova" koji su mu donijeli večerašnju 38. pobjedu u karijeri, a ovo mu je četvrta pobjeda u nizu.

Linker
26. lipanj 2024 00:14