UFC

Arman Tsarukyan suspendiran na devet mjeseci zbog napada na gledatelja! Postoji način za skratiti suspenziju

Arman Tsarukyan

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Ponajbolji borac svijeta u lakoj kategoriji morat će platiti i podosta velik novčani iznos

Mnogi od vas vjerojatno se sjećaju incidenta u koji je bio umiješan Arman Tsarukyan tijekom UFC 300 eventa. Povijesni UFC-ov event održao se u četvrtom mjesecu ove godine, a Tsaruykan je bio jedan od sudionika te priredbe.

Na putu prema kaveza uoči svoje borbe s Charlesom Oliveirom, Arman Tsarukyan stigao se nakratko sukobiti s jednim od fanova na tribinama T-Mobile Arene u Las Vegasu. Tsarukyan je udario fana koji ga je navodno isprovocirao ružnim povicima i nije osporavao da je udario gledatelja.

"Možete mi se rugati s 200 metara, ali nitko mi neće govoriti gadosti u facu. Ja sam iz Rusije, za mene je to automatika. Molim vas nemojte to više pokušavati jer ćete vi završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru.‘‘, poručio je Arman na konferenciji za medije.

Dana White tada je najavio kako će vjerojatno doći do tužbe od strane atletske komisije, a to se nedugo poslije i dogodilo. Više od dva mjeseca nakon održavanja eventa poznata je i službena presuda koju je donijela Atletska komisija u Nevadi.

Arman Tsarukyan morat će platiti 25 tisuća dolara kazne, kao i 471,12 dolara troškova disciplinskog postupka. Osim novčane kazne, Armanu je izrečena i suspenzija u trajanju devet mjeseci. Međutim, Arman ima šansu skratiti suspenziju na šest mjeseci.

Sve što mora jest snimiti video u kojem osuđuje nasilje i takozvani ‘‘bullying‘‘, a taj video morat će javno objaviti na svojim platformama. Velika je vjerojatnost da će Arman to i napraviti, jer već neko vrijeme nagađa se kako će u desetom mjesecu ove godine dobiti priliku za napad na titulu prvaka. Odbije li Arman poslati poruku protiv nasilja, neće moći nastupiti sve do 12. siječnja (1. mjesec) 2025. godine. Ukoliko skrati svoju suspenziju, bit će dostupan za nastup u 10. mjesecu.

Čelni čovjek Atletske komisije u Nevadi, Dallas Haun, istaknuo je kako je ovo najblaža moguća kazna i najavio je puno strože kazne ako se bilo kojem borcu ponovi takav eksces.

Linker
26. lipanj 2024 00:15