UFC

(VIDEO) Njima nove rukavice ne predstavljaju problem: Pogledajte kako su Whittaker, Shara i Volkan nokautirali protivnike

Whittaker vs. Aliskerov (lijevo) | Oezdemir vs. Walker (gore desno) | Magomedov vs. Trocoli (dolje desno)

 Screenshot (sk Fight)
UFC on ABC 6 ponudio nam je tri vrlo lijepa nokauta

Tri od ukupno 11 sinoć održanih mečeva završili su nokautima. Ranije danas pisali smo vam o sve manjem broju mečeva koji završavaju nokautima nakon uvođenja novih UFC-ovih rukavica, ali Robert Whittaker, Shara Magomedov i Volkan Oezdemir pokazali su kako se do nokauta može doći i s novim rukavicama.

Volkan Oezdemir bio je prvi borac koji je na sinoćnjem eventu došao do pobjede nokautom. Sjajni Švicarac podsjetio je na svoje najbolje dane i Johnnyju Walkeru ugasio je svjetla Kingdom Arene nakon samo dvije i pol minute borbe.

Već nakon prvih kombinacija koje su odsjele na pravom mjestu, vidjelo se kako Johnny Walker jako teško podnosi udarce Oezdemira. Volkan je lijepo kombinirao napadajući tijelo i glavu Walkera, a Brazilac je vidno osjetio jedan od udaraca u pleksus. Nastavio je Volkan pritiskati, a nakon nešto više od dvije minute borbe, povezao je dva lijeva krošea nakon čega Walker prvi puta završava u nokdaunu. Johnny je pokušavao preživjeti nalete Oezdemira, ali nedugo poslije uslijedio je kraj nakon odličnog desnog aperkata. Dodao je Oezdemir još jedan udarac prije nego se sudac umiješao i ponovno smo vidjeli Johnnyja Walkera brutalno nokautiranog.

32-godišnjem Brazilcu to je šesti poraz nokautom u karijeri, a četiri puta nokautiran je u UFC-ovom kavezu. Sva četiri nokauta izgledala su brutalno i mnogi su zabrinuti kako će svi ti porazi utjecati na Walkerovo zdravlje u budućnosti. Neki mu čak predlažu da se povuče iz ovog sporta.

Snimku Oezdemirovog nokauta možete pogledati klikom na LINK.

Shara ‘‘Bullet‘‘ nokautirao nedoraslog protivnika

Odmah nakon prvog nokauta večeri, uslijedio je i drugi. Shara Magomedov, netipični Dagestanac kojem je hrvanje najslabija strana, ali stojka najjača, prezentirao je raskoš svojih udaračkih tehnika.

Brazilac Antonio Trocoli prihvatio je taj meč na ‘‘short notice‘‘ i pružio je doslovno ništa. Bio je to jedan od lošijih nastupa koje pamtimo, a Shara Magomedov doslovno se poigravao i pogađao je Trocolija na sve moguće načine.

Pobjeda na bodove nad takvim protivnikom ne bi izgledala pretjerano impresivno i Magomedov je shvatio kako treba finiš. Dagestanac je dodao gas u trećoj rundi, namirisao je krv i nokautirao je Trocolija lijevim krošeom. Trebao je Shara ovakav nokaut, jer kao što smo već naveli, pobjeda na bodove ne bi mu pretjerano išla u prilog, ako uzmemo u obzir kvalitetu protivnika.

Snimku nokauta pogledajte OVDJE.

‘‘Reaper‘‘ nokautirao protivnika prvi put nakon više od sedam godina

Treći, ujedno i posljednji nokaut večeri uslijedio je u glavnoj borbi večeri. Robert Whittaker, nekadašnji prvak UFC-ove srednje kategorije bio je na teškom i vrlo nezgodnom ispitu. Jako opasni Ikram Aliskerov našao se na suprotnoj strani kaveza. Dagestanac je ušao u meč kao nerangirani borac, ali svi su svjesni njegovih kvaliteta i opasnosti koju donosi u kavez. Whittaker je puno mogao izgubiti porazom u tom meču, ali ‘‘Reaper‘‘ je ponovno dokazao kako s razlogom pripada samom vrhu.

Minutu i 49 sekundi trebao je Whittaker kako bi zaustavio jako opasnog Dagestanca. ‘‘Zaplesao je‘‘ Aliskerov nakon desnice Whittakera i jedva se održao na nogama. Robert nije mogao ispustiti takvu priliku iz ruku i nastavio je s pritiskom. Pronašao ju je pogodivši desnim aperkatom kojim je Aliskerova poslao na tlo. Dodao je Whittaker još nekoliko udaraca prije samog prekida i došao je do velike pobjede.

Whittakeru je ovo prva pobjeda nokautom još od 4. mjeseca 2017. godine. Više od sedam godina nakon što je nokautirao ‘‘Jacarea‘‘ Souzu, Whittaker je napokon došao do nove pobjede nokautom i zadržao je svoje mjesto pri vrhu srednje kategorije.

Snimku nokauta možete pogledati klikom na LINK.

Linker
26. lipanj 2024 00:14