UFC

‘Drago mi je da je voodoo tip pobijedio. Sada moram prebiti Rakića, a poslije toga srediti stvar.‘

Magomed Ankalaev

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Dana White je potvrdio da će, ako pobijedi Aleksandra Rakića, dagestanski borac biti sljedeći na redu za borbu s Alexom Pereirom

Iako je Alex Pereira bio veliki favorit uoči UFC-a 307, brazilski borac morao je pokazati što znači biti svjetski prvak, boreći se kroz bolest i ozljede kako bi ostvario dramatičan završetak nokautom u četvrtoj rundi.

Nakon još jednog spektakularnog nokauta, Pereira je priznao da se veseli zasluženom odmoru. Na press konferenciji nakon borbe na UFC-u 307, ‘‘Poatan‘‘ je otkrio niz problema s kojima se suočio tijekom priprema za borbu protiv Khalila Rountreeja Jr.-a, uključujući nekoliko ozbiljnih ozljeda te bolest zbog koje je pio antibiotike.

S obzirom na intenzivan stres uzrokovan teškim kampom i činjenicu da je ove godine već treći put uspješno obranio pojas u kategoriji do 93kg, Pereira će sada ući u zasluženo razdoblje odmora i oporavka... Ali šou mora ići dalje.

Mnogi pretpostavljaju tko će najvjerojatnije biti sljedeći izazivač za Pereirin naslov. Dana White nedavno je potvrdio da će, ako Magomed Ankalaev pobijedi Aleksandra Rakića na UFC-u 308 kasnije ovog mjeseca (26. listopada), promocija krenuti u organizaciju borbe između Pereire i Ankalaeva.

‘‘Ankalaev je drugi na rang ljestvici, dakle ako pruži nevjerojatan nastup, a Alex i dalje bude prvak, onda je on sljedeći‘‘, rekao je White novinaru Kevinu Ioleu uoči UFC-a 307.

Dagestanski borac, koji je neporažen u svojih posljednjih 12 borbi, čestitao je Pereiri na pobjedi u Salt Lake Cityju – naglasivši da je sada na njemu da ispuni svoj dio dogovora.

Ankalaev je na društvenoj mreži X (bivšem Twitteru) napisao:

‘‘Čestitke obojici, bila je odlična borba, drago mi je da je voodoo tip pobijedio. Sada moram obaviti svoj posao i prebiti Rakića, a poslije toga srediti stvar.‘‘

Linker
06. listopad 2024 22:25