UFC

‘On će danas pobijediti nokautom uz pomoć voodooa, ali ja ću istjerati tog demona iz njega!‘

Alex Pereira

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Više puta se govorilo o tome kako Alex Pereira koristi nadnaravne sile kako bi pobijedio svoje protivnike, neki možda vjeruju da je stvarno tako...?

Magomed Ankalaev je više puta izrazio nezadovoljstvo zbog toga što nije dobio priliku boriti se za UFC naslov u poluteškoj kategoriji protiv Alexa Pereire. Lako ga je razumjeti s obzirom na to da je dagestanski borac neporažen u svojih posljednjih 12 nastupa u UFC-u i očekivalo se da će se ove godine napokon suočiti s "Poatanom".

Međutim, UFC-ovi organizatori su ga preskočili i odlučili pružiti priliku Khalilu Rountreeju Jr.-u, trenutno osmorangiranom borcu, da se bori za pojas ovog vikenda na UFC-u 307 u Salt Lake Cityju. Ovaj potez iznenadio je mnoge u sportu, s obzirom na to da se činilo kako je Rountree udaljen barem dvije pobjede od prilike da napadne titulu UFC prvaka.

Ankalaev, koji je zakazan za borbu protiv Aleksandra Rakića na UFC-u 308 u listopadu, morat će pričekati svoju priliku. Iako se ruski borac sukobljava s Pereirom putem medija, to nije dovoljno. Ankalaev želi osobno odmjeriti snage s Pereirom, a većina obožavatelja borilačkog sporta također želi vidjeti taj okršaj. Naravno, to ovisi o tome hoće li "Poatan" ostati u poluteškoj kategoriji ili će odlučiti prijeći u tešku kategoriju, a možda se i vrati u srednju kategoriju.

Za sada se predviđa da će Pereira pobijediti Rountreeja, a Ankalaev Rakića, te da će se njih dvojica konačno sukobiti početkom sljedeće godine. Mnogo toga može poći po zlu jer su Rountree i Rakić vrlo opasni borci u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji, ali to se čini kao najvjerojatniji scenarij.

Ankalaev je ove subote (5. listopada) na društvenim mrežama objavio svoju službenu prognozu borbe za naslov između Pereire i Rountreeja. Ankalaev vjeruje da će se Pereira osloniti na neki "magični voodoo entitet" kako bi ostvario impresivan nokaut, ali je također obećao da će "istjerati tog demona iz njega".

"Moja prognoza za glavnu borbu UFC-a 307: Alex Pereira pobjeđuje nokautom uz pomoć voodooa. Nakon toga, ja ću odraditi svoj posao i istjerat ću tog demona iz njega. Nikada se neće vratiti.", napisao je Ankalaev.

Linker
05. listopad 2024 23:09