UFC

Upoznajte najnesposobnijeg sudca! Joe Rogan: ‘Je li on svjestan da je ovo MMA borba?‘

Dave Sejestad

 Screenshot/Luke Thomas X
UFC 307 priredba bit će zapamćena po izrazito loše odrađenom poslu sudačkih službenika

Već smo ranije danas pisali o tome kako je Dana White izjavio da je suđenje na UFC 307 priredbi bilo užasno, ali jedan sudac se posebno istaknuo svojim loše odrađenim poslom.

Od vrha do dna, sudci koje je američka savezna država Utah dovela u Delta Center nisi bili na razini zadatka. Bila je to povijesno loša večer što se tiče bodovanja, ispunjena čudnim 30-27 bodovnim karticama koje se jednostavno ne mogu objasniti. Nije bilo konzistentnosti, a rezultati su bili potpuno nasumični. Kada je glavni dio priredbe započeo, preostali borci su vjerojatno bili nervozni jer više nije bilo načina da se sa sigurnošću vjeruje sudcima.

Katastrofalno bodovanje zasjenile su radnje jednog sudca - Davea Sejestada, trećeg čovjeka u kavezu koji je sudio borbu između Cesara Almeide i Ihora Potierije.

Poznati MMA analitičar Luke Thomas na svojem je X profilu napisao: ‘‘Ovo je bila jedna od najnesposobnijih sudačkih izvedbi koje sam vidio u dugo vremena. Loše za sva vremena.‘‘

Sejestad je djelovao kao da ima osobnu agendu protiv Potierije. Ne dodijeliti kaznu za tri uzastopna uboda u oko u kratkom vremenu je vrlo čudno, a kada se dogodio i četvrti ubod u oko par trenutaka kasnije, dotični sudac nije ni pokušao zaustaviti akciju. Potierijine oči pretrpile su četiri ozbiljna uboda, a Almeida je morao za to biti sankcioniran.

Nesposobnost tu nije prestala. Sejestad nije kaznio jasni udarac ispod pojasa od strane Almeide. Nadalje, imao je ozbiljnih problema s Potierijinim pokušajem korištenja klinča. Potieria se borio protiv vrhunskog kickboksača i nokautera, a njegovi pokušaji da uđe u klinč bili su odmah prekidani! Joe Rogan i komentatorski stol više puta su se zapitali: ‘‘Je li ovaj sudac svjestan da je ovo MMA borba, a ne kickboksačka?‘‘

Potierijine šanse za pobjedu u ovoj borbi nisu bile velike, ali nije bilo potrebno dodatno mu otežati situaciju. Prošla noć bila je značajna i po tome što je komentator Jon Anik bio na svojoj 100. uzastopnoj UFC ‘‘PPV‘‘ priredbi, a nikada nije bio toliko iznerviran zbog sudca kao prošle noći. U jednom trenutku je izjavio da će baciti svoje slušalice i mikrofon da gledatelji ne bi čuli kako psuje.

Linker
06. listopad 2024 19:28