UFC

Dominick Cruz najavljuje velike stvari: ‘Ove godine postat ću prvakom‘

Dominick Cruz

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Čini se kako je Dom vratio svoje samopouzdanje nakon uspješne 2021. godine

Sredinom 2020. godine, činilo se kao da je Dominick Cruz završena priča i da MMA velikan više ne pripada samom vrhu UFC-a. Henry Cejudo nokautirao ga je u drugoj rundi borbe za titulu u bantam kategoriji, a Cruzu je to bio drugi poraz zaredom. Još je bitnija činjenica da je Cruz u periodu od kraja 2016. godine pa do sredine 2020. godine, odradio samo dva meča (porazi od Garbrandta i Cejuda).

Ozljede su konstantno bile glavna priča njegove karijere te su ga gotovo sigurno spriječile da stvori puno zvučniji rezime od onog koji trenutno ima. Nakon poraza od Cejuda, bilo je upitno što je sljedeće za tada 35-godišnjeg Cruza, ali on se prošle godine vratio sa stilom.

Casey Kenney i Pedro Munhoz borci su koje je Cruz uspio savladati, a s dvije pobjede u nizu, zauzeo je sedmo mjesto u poretku izazivača unutar bantam kategorije. 37-godišnjak je vratio svoje samopouzdanje i veliki su planovi pred njim u ovoj godini.

''Treniram non-stop. Želim se boriti s nekim tko je iznad mene u poretku, a ne s nekim tko je ispod mene. Dugo se već borim. Ne kažem da išta zaslužujem, ali uspon u poretku čini se kao jedina logična stvar. Vraćam se ove godine i osvojit ću titulu. Ako ju ne osvojim ove godine, osvojit ću ju iduće godine. Svakom borbom približavam se tom cilju.'', najavio je optimistični Cruz razgovarajući sa Schmo-om.

Aljamain Sterling prvak je bantam kategorije, a iza njega niz je fantastičnih boraca kao što su Petr Yan, T.J. Dillashaw, Jose Aldo, Cory Sandhagen itd. Borba protiv Josea Alda jedna je od onih koju Cruz dugo zaziva, a bio bi to obračun istinskih legendi ovog sporta. Dom je i dalje zainteresiran za taj obračun, ali zapravo je spreman na bilo kojeg visokorangiranog protivnika.

''Želim ići prema gore. Dajte mi nekog u top 5. Hoću Alda, Petra Yana, dajte mi Sterlinga. Znate što, dajte mi revanš protiv Cejuda onog trenutka kad se on sredi. Nije me briga, neka budem prva osoba s kojom će se susresti onog trenutka kad se vrati u kategoriju.'', dodao je Cruz.

UFC-ova bantam kategorija obiluje fantastičnim izazivačima. Uz nadolazeće borce koji su sve bliže vrhu (Merab Dvalishvili, Song Yadong, Ricky Simon, Sean O'Malley itd), sjajno je vidjeti i prekaljene veterane poput Alda i Cruza kako još uvijek pripadaju samom vrhu kategorije. Možda je uistinu vrijeme da se legende obračunaju te da saznamo tko će nastaviti svoj pohod ka tronu UFC-ove bantam kategorije.

Linker
25. lipanj 2024 08:33