UFC

Dana White bijesan je zbog USADA-inog priopćenja: ‘To nije bila službena objava, to je bio klošarski potez‘

Dana White

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov predsjednik vidno je isprovociran načinom na koji je USADA objavila prekid suradnje

Ne stišava se bura nastala nakon USADA-ine odluke o prekidu suradnje s UFC-om. Jučerašnji dan bio je prožet vijestima koje su se doticale upravo spomenute tematike, a danas nastavljamo u istom tonu.

Nakon što je USADA rekla svoje, a neki od glavnih razloga povlačenja iz suradnje proizlaze iz nepoštovanja od strane UFC-a, na red je došao UFC sa svojom stranom priče. Prvi je pred medije izašao Dana White, a UFC-ov predsjednik oštro se obrušio na USADA-u.

‘‘Počet ću s ovime. USADA nije odradila obično priopćenje. Bio je to prljav potez s njihove strane. To nije bila službena objava, to je bio klošarski potez. Neću previše danas pričati o tome, jer ću dopustiti Jeffu Novitzkom i našem odvjetniku Hunteru Campbellu da se uhvate u koštac s tim. Tada znate što će se dogoditi.‘‘, poručio je ljutiti White u Pat McAfee Showu.

Ako je Dana ljut u toj mjeri, onda je jasno kako je itekako pogođen USADA-inom odlukom i USADA je očito napravila određenu štetu UFC-ovoj reputaciji. Počevši od 2024. godine, USADA i UFC više neće surađivati, a mnogi se pitaju znači li to i kraj legitimnim i redovnim doping testiranjima. White je donekle otkrio što slijedi.

‘‘Plaćati ćemo nezavisnu kompaniju. To je najbolji način. Imamo standard koji smo postavili ovdje, a mnoštvo je onih koji nisu zadovoljni USADA-om. Naš ugovor s njima završava krajem godine i radimo na tome da krenemo u drugom smjeru, posebno nakon tog prljavog poteza koji su povukli jučer. O tome ćemo više govoriti kasnije.‘‘, zaključio je Dana.

Linker
29. travanj 2024 07:12