UFC

Paddy Pimblett odgovorio na prozivke dvojice rangiranih boraca: ‘Svi se žele boriti protiv mene jer znaju da sam faca‘

Paddy Pimblett

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
29-godišnji borac lake kategorije uskoro bi mogao ugovoriti svoj sljedeći nastup

Perspektivni engleski borac Paddy Pimblett bio je vrlo aktivan po dolasku u UFC. Paddy ‘‘The Baddy‘‘ je u nešto manje od godinu dana odradio tri nastupa i slavio je u sva tri navrata. Pet mjeseci nakon trećeg nastupa, Paddy je upisao i četvrtu borbu u ‘‘Octagonu‘‘.

Tijesno i pomalo kontroverzno Pimblett je porazio Jareda Gordona. Mnogi su tada sasuli paljbu po Pimblettu, ali i sucima koji su meč bodovali u njegovu korist. ‘‘Dionice‘‘ momka iz Liverpoola naglo su opale nakon te izvedbe, a Pimblett je dugo čekao priliku za iskupiti se.

Više od godinu dana Paddy je izbivao iz kaveza nakon meča s Gordonom. Mučila ga je ozljeda gležnja i od borca čiji je ‘‘hype‘‘ nezaustavljivo rastao, Pimblett je došao u situaciju da su ga fanovi smetnuli s uma. Ipak, uspješno se Pimblett vratio u kavez krajem 2023. godine. Jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Tonyja Fergusona.

Iako nije završio potrošenog ‘‘El Cucuyja‘‘, Pimblett je pokazao određen napredak u udaračkim vještinama, a najbitnije je da se nakon teške ozljede uspio vratiti pobjedom. Trenutno je Paddy bez ugovorenog nastupa, a nedavno je postao otac i stoga nije u potpunosti posvećen treningu. Pimblett je sa svojom suprugom dobio blizanke, a očinska uloga mogla bi pobuditi novi val motivacije kod Paddyja.

Dokaz da njegova želja za borbom ponovno raste svakako je odgovor koji je uputio na prozivke. Pimblett se obratio putem svog YouTube kanala i pritom je odgovorio Bobbyju Greenu i Renatu Moicanu, borcima koji ga nerijetko prozivaju posljednjih par mjeseci.

‘‘Kao što znate, UFC 300, svi žele komadić ‘The Baddyja‘. Bobby Green se derao u mikrofon spominjući moje ime. Nije me iznenadio. On je možda rangiran, ali nema pratitelje i zato treba mene. Kao i ostali, svi se žele boriti protiv mene, jer znaju da sam ja faca. Bobby Green je opcija i ako se Bobby Green želi boriti, tu sam.‘‘, rekao je Paddy, ali zatim je istaknuo Moicana kao još poželjnijeg protivnika.

‘‘Radije bih se borio s Moicanom. Gdje si, Renato? Ne mogu reći da mi Moicano nije drag. Zapravo mi se sviđa taj tip. On je kul, a borba između njega i mene bila bi urnebesna. Najavni dio te borbe bio bi jako, jako zabavan. Mislim da bi bilo još zabavnije ako bismo odradili sezonu ‘The Ultimate Fightera‘. To bi bilo šest, sedam ili osam tjedana čiste komedije za fanove. Ako ću biti iskren, to bih baš volio. I radije bih odmah uskočio na deseto mjesto, nego da porazim 15-rangiranog izazivača.‘‘, objasnio je Paddy.

Nažalost po Paddyja, ovogodišnji ‘‘TUF‘‘ već ima svoje trenere, odnosno trenerice. Valentina Shevchenko i Alexa Grasso dobile su te uloge, ali možda nekad u budućnosti čast pripadne Paddyju i Moicano.

Što se tiče Paddyjevog sljedećeg nastupa, UFC-ov event u Manchesteru (27.7.) djeluje kao sasvim izgledna opcija. No, vrijeme će pokazati.

Linker
29. travanj 2024 12:47