UFC

Daniel Cormier reagirao na Jonesove komentare o USADA-i: ‘Ne možeš obrisati povijest, imaš kratko pamćenje!‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier)
‘Možeš pričati što želiš, ne mora biti točno‘

USADA i UFC međusobno se opraštaju i neki su tome sretniji od drugih. Oba su entiteta krenula naprijed i natrag ovaj tjedan, počevši s javnom izjavom izvršnog direktora USADA-e Travisa Tygarta koji je otkrio da će partnerstvo završiti 31. prosinca 2023. UFC CBO Hunter Campbell i viši potpredsjednik za zdravlje i izvedbu sportaša Jeff Novitzky objavili su jučer da će promocija nastaviti s protokolima testiranja droga ubuduće, to će učiniti samo s Drug Free Sport International (DFSI), a ne s USADA-om.

Jedan od onih koji je najsretnije reagirao na vijest bio je aktualni prvak UFC-a u teškoj kategoriji Jon Jones, koji je imao nekoliko sukoba s USADA-om. Nažalost po "Bonesa", on je u biti izgubio svoju titulu u poluteškoj kategoriji od USADA-e 2017. godine.

“Čovječe, preživio sam USADA-u.”, kazao je.

Incident na UFC-u 214 protiv Cormiera nije bio Jonesov prvi problem koji je uključivao PED jer su on i Cormier prvotno trebali odraditi revanš na UFC-u 200 u srpnju 2016. godine. To je bilo sve dok Jones nije bio pozitivan na klomifen i letrozol, otkazavši borbu nekoliko dana prije. Kao rezultat toga, Anderson Silva ga je zamijenio, izgubivši jednoglasnom odlukom sudaca. Gledajući kako se stvari trenutno odvijaju, Cormier se ne može ne složiti sa svojim starim rivalom.

“Ne možeš izbrisati povijest. Svi mi imamo kratko pamćenje, pa tako i ti. Možeš reći što god hoćeš, ali sada netko tko je bio nitko i ništa može postati superzvijezda, a zbog čega? Ovo je čisto pretjerivanje, ništa više od toga", kazao je.

Možda je u pravu (Jones) kada traži da se poništi "no contest" protiv Daniela Cormiera. Uzmemo li u obzir da je pao na doping test, Jones je u načelu kršio pravila u tom meču. Nerijetko viđamo da borci bivaju diskvalificirani zbog kršenja pravila i službeno im se piše poraz.

Srećom, Jones će sljedeći meč odraditi 11. studenog protiv Stipe Miočića. UFC i USADA razilaze se tek od 1. siječnja 2024. godine i Jones će morati proći USADA-ina testiranja uoči meča protiv Miočića.

Linker
28. travanj 2024 07:58