UFC

Cormier se osvrnuo na prijateljstvo Tilla i Chimaeva: ‘Mislim da Khamzat radi grešku‘

Darren Till i Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Blockasset)
Bivši prvak UFC-ovih dvaju kategorija (poluteška i teška) podijelio je svoje mišljenje

Ušli smo u tjedan UFC 273 priredbe na kojoj Khamzata Chimaeva čeka najveći i najbitniji meč u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Čečenski borac sa švedskom putovnicom, u noći sa subote na nedjelju obračunat će se s Gilbertom Burnsom, drugorangiranim izazivačem UFC-ove velter kategorije.

Kao i uvijek, Chimaev se naporno pripremao za novu borbu, a s njim u timu, ovaj put je i Darren Till. Nekoć veliki potencijal iz Liverpoola, u želji da oživi karijeru, pridružio se Allstars Gymu u Stockholmu. Chimaev i Till brzo su ''kliknuli'' i oformili su prijateljstvo koje uveseljava mnoge MMA fanove. YouTube serijal ''Smesh Bros'' privlači velik interes gledatelja, a Chimaev i Till djeluju nerazdvojno. Iako svi vide samo pozitivne strane tog prijateljstva, Daniel Cormier u razgovoru za MMA Fighting otkrio je ''drugu stranu medalje'', no radi se o njegovom osobnom mišljenju koje ne mora nužno biti ispravno.

''Volim cjelokupnu prijateljsku stvar Chimaeva s Tillom, ali mislim da je to greška. Chimaev bi trebao nastaviti biti misterija ljudima. Njegovo vrijeme u javnosti trebalo bi biti što kraće te bi trebao prestati pokazivati tko je, neka ponovno navuče zastor. Za njega je dobro biti misteriozan, jer je jako zastrašujuć.'', objasnio je Cormier.

Što se borilačkih vještina tiče, Cormier je impresioniran Khamzatom i smatra kako je velter kategorija u njemu dobila pravog izazivača koji bi mogao ugroziti dominantnog prvaka, Kamarua Usmana.

''Reći da bi netko nokautirao Usmana je previše, ali ako postoji tip koji bi predstavljao izazov, onda je to ovaj tip (Chimaev). Mogu samo zamisliti kako bi koeficijenti na pobjednika tog meča izgledali. Rado bih vidjeo kako su izgledali koeficijenti na meč Usmana i Burnsa, jer sumnjam da je Usman bio toliki favorit kao Chimaev. To govori o dominaciji Chimaeva, ali velik je to 'hype' koji mora opravdati.'', dodao je DC.

Što se koeficijenata na meč između Burnsa i Usmana tiče, 1.45 bio je koeficijent na pobjedu Usmana, a oko 2.90 na pobjedu Burnsa. Koeficijent na pobjedu Chimaeva protiv Burnsa, kreće se u rasponu od 1.15-1.20, dok na Burnsa iznosi od 4.85-5.40. Neke kladionice zapravo već imaju izlistane i koeficijente za potencijalni meč između Usmana i Chimaeva. 2.15 koeficijent je na pobjedu Chimaeva, a 1.75 je na pobjedu prvaka.

Linker
24. lipanj 2024 23:51