UFC

Je li ovo najgori ‘main event‘ u povijesti UFC-a? Fanovi šokirani odabirom glavne borbe večeri

Virna Jandiroba

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
UFC-ova priredba koja je na rasporedu za nešto manje od mjesec dana danas je službeno dobila glavnu borbu večeri

Nekoliko velikih evenata UFC nudi tijekom ovog mjeseca, a sedmi mjesec obilježit će UFC 304 koji će se krajem srpnja održati u Manchesteru. Tjedan dana uoči tog eventa, UFC će organizirati nešto manji UFC on ESPN 60, a bit će to još jedan od brojnih UFC-ovih evenata u Apexu.

Danas je stigla potvrda od strane organizacije kad je u pitanju glavna borba večeri. Radi se o vrlo interesantnom odabiru koji je izazvao velike kritike od strane fanova. Naime, mnogi su složni kako je ovo možda i najgori ‘‘main event‘‘ u povijesti organizacije.

Virna Jandiroba (20-3-0) i Amanda Lemos (14-3-0) odabrane su kao predvodnice UFC on ESPN 60 eventa. Uzmemo li UFC-ovu rang ljestvicu kao nekakvu polazišnu točku, ovo i nije tako loš meč. Amanda Lemos na visokom je trećem mjestu u poretku izazivačica unutar slamka kategorije, dok Virna Jandiroba zauzima petu poziciju. Okršaj tako visokorangiranih borkinja možda ne zaslužuje tolike kritike, ali sagledamo li širu sliku, jasno je zašto fanovi nisu zadovoljni.

Prije svega, Virna Jandiroba i Amanda Lemos miljama su daleko čak i od začetka nekakvog zvjezdanog statusa. Radi se o dvije borkinje koje će UFC jako teško promovirati i pomalo je nezamislivo kako će izgledati promo materijal za taj event i njihovu borbu.

Dodamo li u ‘‘jednadžbu‘‘ kako je ženski MMA i dalje daleko manje popularan nego MMA u muškoj konkurenciji, situacija je još teža osobama zaduženim za promociju ovog meča. No, odluku je nešto lakše razumjeti ako pogledamo ostatak ‘‘fight carda‘‘.

image

UFC on ESPN 60 - fight card

Wikipedia

Brad Tavares protiv Park Jun-yonga jedna je od najzvučnijih borbi na ‘‘cardu‘‘. Dan Ige prvotno se trebao boriti protiv Joandersona Brita na ovom eventu i možda bi upravo ta borba dobila status glavne borbe večeri. Ipak, Brito je otkazao svoj nastup, Ige čeka protivnika, a Jandiroba i Lemos u međuvremenu su preuzele ‘‘main event‘‘.

Linker
24. lipanj 2024 19:25