UFC

Čeka li Alexa Pereiru drugi poraz nokautom? Evo kako i kada možete pogledati njegov meč protiv Rountreeja

Alex Pereira

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Veiiki UFC 307 event na rasporedu je u noći sa subote na nedjelju

Deseti mjesec u ovoj kalendarskoj godini donosi dva velika UFC-ova "PPV" eventa. Prvi od ta dva je UFC 307 koji je na rasporedu večeras. Vodeća svjetska MMA organizacija dolazi u Delta Center koji se nalazi u Salt Lake Cityju, a UFC-u će ovo biti četvrti dolazak u grad koji je 2002. godine pokorila Janica Kostelić.

UFC 307 nudi ukupno 12 mečeva, a moramo iskazati poštovanje "matchmakerima" koji su posložili jako dobar "fight card". Već od prvog meča večeri u kojem će rukavice ukrstiti rukavice veterani Tim Means i Court McGee, pa sve do glavne borbe večeri između Alexa Pereire i Khalila Rountreeja, uzbuđenje neće izostati.

Kad bismo vjerovali isključivo kladionicama i "bookmakerima", glavna borba večeri zapravo ne bi djelovala pretjerano zanimljivo. Alex Pereira ogroman je favorit (1,20 - 4,50) prema koeficijentima i trebao bi lakoćom upisati treću obranu pojasa u poluteškoj kategoriji.

Njegov protivnik Khalil Rountree osmi je u poretku izazivača unutar poluteške kategorije, nema pobjedu protiv top 5 izazivača u kategoriji i s razlogom je veliki autsajder. Činjenica da su ga odabrali kao sljedećeg izazivača pokraj jednog Magomeda Ankalaeva, veliko je iznenađenje, ali Rountree ima svoje adute.

Iza njega je pet uzastopnih pobjeda, a posljednja dva nastupa okončao je tehničkim nokautima. Rountree je devet od ukupno 13 svojih pobjeda ostvario nokautom, u sjajnoj je formi i na vrhuncu svoje karijere. Alex Pereira bez sumnje je favorit, ali "Poatan" je kroz povijest pokazao neke ranjivosti.

Brazilac poprilično nisko drži ruke, voli se upustiti u otvorene razmjene, a to ga može skupo koštati protiv udarača kakav je Rountree. Osim nokauterske moći koju ima u svojim šakama, Rountree jako dobro barata i "kickovima". Jučer smo vam pisali o meču protiv Modestasa Bukauskasa kojem je Rountree "oblique kickom" slomio nogu, odnosno pokidao mu je sve ligamente koljena.

Khalil je najavio kako neće ni pokušati hrvati u ovom meču jer ne želi mijenjati pristup kojim se bori kroz cijelu karijeru. On želi fanovima pružiti svoje najbolje izdanje i ovdje možemo očekivati pravi vatromet u stojci. Uspije li Rountree poraziti Pereiru, to će biti jedno od najvećih iznenađenja u ovoj godini, ali Khalil itekako ima šanse. Momak koji je 2010. godine započeo s treniranjem MMA-a kako bi skinuo kilažu i riješio se depresije, 14 godina kasnije ima priliku poraziti trenutno najveću MMA zvijezdu. Potencijal za zaokružiti lijepu priču postoji, ali Alex Pereira sve je osim "lakog zalogaja".

Još jedan meč za pojas na "main cardu"

Ostatak "main carda" nudi još jedan meč za pojas i tri vrlo interesantna okršaja. Raquel Pennington pokušat će upisati prvu obranu pojasa u bantam kategoriji. Borkinja koja je u UFC-u još od 2013. godine okrunila je svoju bogatu karijeru početkom ove godine. Pennington je jednoglasnom odlukom sudaca svladala Mayru Bueno Silvu i preuzela je tron koji je ostao upražnjen odlaskom Amande Nunes u mirovinu.

Raquel večeras čeka meč s Juliannom Penom. 35-godišnja Pena također je veteranka ovog sporta, ali kroz karijeru nije bila pretjerano aktivna. Upisala je ukupno 16 nastupa, ali Pena se također može pohvaliti osvajanjem UFC-ovog pojasa. Krajem 2021. godine šokantno je porazila Amandu Nunes, ali sredinom 2022. godine deklasirana je u revanšu. Sve od onda, Pena se nije borila i "ring rust" mogao bi joj predstavljati velik problem.

Julianna Pena inače je borkinja koju javnost ne simpatizira i mnogi gledaju njene mečeve u nadi da će ju vidjeti kako gubi. Raquel Pennington tvrdi kako su joj ljudi iz UFC-a rekli da fanovi vole gledati kako Pena dobiva batine i to realno nije daleko od istine. No, Pena je vrlo opasna borkinja i nemojte se iznenaditi ako po drugi put u karijeri preuzme tron bantam kategorije.

Uvodna tri meča "main carda" također djeluju uzbudljivo. Legendarni veteran Jose Aldo borit će se protiv Marija Bautiste, borca vrlo atraktivnog stila borbe. Bautista je poznat po jako dobrim boksačkim vještinama i visokom tempom, a te osobine garantiraju uzbudljiv meč.

Prije Alda i Bautiste, u kavez će kročiti Ketlen Vieira i Kayla Harrison. Pobjednica ovog meča postat će sljedećom izazivačicom za pojas u bantam kategoriji. Kayla Harrison došla je u UFC uz velik "hype" i ima jasnu namjeru - postati najvećom borkinjom u povijesti sporta. Ketlen Vieira dat će sve od sebe da ju spriječi u tom naumu, ali morat će pružiti najbolje moguće izdanje.

Roman Dolidze i Kevin Holland otvorit će "main card". Iako je Dolidze kroz karijeru pokazao kako je opasan i dok se borba odvija na nogama, ovdje možemo očekivati svojevrsni sukob stilova. Kevin Holland dat će sve od sebe da zadrži borbu na nogama, dok je Dolidze u prednosti ako borba završi u parteru. Odličan meč za otvoriti "main card".

Poznata imena na "prelimsima"

Kad je u pitanju preliminarni dio priredbe, svakako obratite pažnju na okršaj Joaquina Buckleyja i Stephena Thompsona. Ovaj meč bit će vrlo dinamičan od prve do posljednje sekunde i ima potencijal za "ukrasti show". Tu su još i novi nastupi Ryana Spanna (vs. Ovince St. Preux), Carle Esparze (vs. Tecia Pennington), Alexandera Hernandeza (vs. Austin Hubbard), Cesara Almeide (vs. Ihor Potieria) itd. Zbilja odličan "fight card".

Kako i kada možete pogledati ovaj event?

Nakon što smo proteklog vikenda uživali u UFC-ovom eventu koji se održao u nama pogodnom terminu, vodeća svjetska MMA organizacija vraća se u SAD, što donosi i povratak njihovim standardnim terminima.

Priredba će početi iza ponoći, točnije u 00:30h. "Prelimsi" startaju od 2:00h ujutro, a "main card" sačinjen od pet mečeva na rasporedu je tek od 4:00h ujutro. Prijenos priredbe ovaj put neće biti dostupan putem gol.hr portala, ali SK Fight nudi mogućnost gledanja "main carda", odnosno pet glavnih borbi. Preliminarni dio eventa možete pogledati pretplatom na UFC Fight Pass.

Popis borbi možete pogledati OVDJE.

Linker
05. listopad 2024 09:54