UFC

Adesanya ili Costa? Evo što kažu Whittaker, Askren, Reyes, Belfort,...

Israel Adesanya i Paulo Costa
 Screenshot (YouTube, UFC)
Svoj pogleda na jedan od najzanimljivijih mečeva godine otkrila su i neka poznata MMA lica

Israel Adesanya (19-0) u ranim će nedjeljnim satima u Abu Dhabiju po drugi puta braniti svoj pojas u srednjoj kategoriji, a za protivnika će ovom prigodom imati opasnog Brazilca Paula Costu (13-0).

I prvak i izazivač u ovaj meč ulaze neporaženi i sa svim pobjedama u dosadašnjim nastupima, što je jedinstven slučaj kada pričamo o okršajima koji kao nagradu donose UFC-ovo zlato.

A tko će pobijediti? Borba je ovo o kojoj su svoje mišljenje iznijeli brojni navijači, analitičari, ali i borci čije nam je prognoze u jednu kompilaciju složio talkSPORT. Prema onome što su Britanci izdvojili, ispada da profesionalci naginju više prema aktualnom prvaku:

Robert Whittaker

"Mislim da Adesanya posjeduje set vještina za pobjedu, ima taj faktor 'X'. Istu stvar gledali smo s Yoelom Romerom. Velik, snažan, tu je kondicija, čvrsta brada... Teško je reći. Vjerojatno više naginjem Costi, ali da se moram kladiti onda bih vjerojatno izabrao Adesanyu."

Ben Askren

"Sviđa mi se ovaj meč i uživam u trash talku. S natjecateljske strane je ovo sjajan dvoboj jer su obojica neporaženi. Costa je imao jednu dosta izjednačenu borbu s Romerom, zapravo, može se valjda reći da su obojica imali. No, vjerujem da će Adesanya pobijediti. To je moj osjećaj. Nadigrat će ga u udaračkom segmentu, bolje će se kretati... To je moj osjećaj. Ali, ne bih se iznenadio da ishod bude drugačiji."

Leon Edwards

"Rekao bih Izzy. Costa je dobar za dvije runde. Opasan je u prve dvije ili tri runde, a nakon toga ostane bez zraka i samim time osjetno uspori. Bit će to dobra i zabavna borba, ali mislim da će Izzy biti i više nego dovoljno precizan za njega, navući će ga na nešto i doći do pobjede."

Vitor Belfort

"Costa je bio kod mene u kampu. Vrlo je snažan i čvrst lik. Izdržljiv je. Adesanya je drugačiji, ponekad neobičan, a mislim i da nije toliko dobar s rukama. On ima dobar miks ruku i nogu, ali nije dobar boksač. Costa je, s druge strane, dobar s rukama. Sa mnom je naučio dosta toga. Sjajan je boksač i mislim da ima šansu, ali ode li meč u runde iza treće, mislim da će Israel pobijediti."

Dominick Reyes

"Izzy će pobijediti. Ima veliku prednost u rasponu ruku i zna kako to iskoristiti. Također, ima i odličan rad nogu. Costa se pak često kreće pravocrtno, a znamo što se događa kada se netko takav bori s nekime tko se sjajno kreće."

Dan Hooker

"Israel, najlakša borba večeri. Mislim da će to biti jednosmjerna ulica i da će prebiti Costu. Costa je velik, mišićav i spor udarač. Da sam morao napraviti lika koji će imati lošu izvedbu protiv Israela, upravo bih jednog takvog napravio. Velik, snažan i limitiran udarač koji će se kretati prema naprijed i primati udarce. Mislim da po vještinama nije u rangu Roberta Whittakera i Israela Adesanye."

Čuli smo borce, a koja je vaša prognoza?

Linker
30. lipanj 2024 23:18