UFC

UŽIVO od 20:30h: Ivan Erslan debitira u UFC-u, dva meča preostala su do njegovog nastupa

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ufc)
32-godišnji borac iz Obrovca uskoro će kročiti u kavez najveće svjetske MMA organizacije

UŽIVO:

U tijeku je šesti meč preliminarnog dijela programa. Erslan i Cutelaba osmi po redu ulaze u kavez. Borbu možemo očekivati od 20:30h pa nadalje.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Najava borbe:

Dugo, zapravo predugo smo čekali na novi nastup hrvatskog borca u UFC-u. Još od 10. travnja 2016. godine i UFC-ovog eventa u Zagrebu, Hrvatska nije imala muškog predstavnika koji je branio boje Lijepe Naše. Danas tom dugom "crnom" nizu dolazi kraj, jer pred prepunom Accor Arenom u Parizu nastupit će Ivan Erslan.

32-godišnji poluteškaš iz zagrebačkog American Top Teama godinama je već pri vrhu liste najboljih hrvatskih MMA boraca. Ivan je posljednjih godina vrlo uspješno nastupao pod okriljem KSW-a, vjerojatno najveće europske MMA organizacije. Nakon što su mu Poljaci pokušali srezati ugovor, Erslan nije nastavio suradnju s KSW-om i morao je u potragu za novim poslodavcem.

Erslan je inače vrlo religiozna osoba koja sve predaje Bogu, a rasplet situacije s KSW-om zapravo je bio vrhunski prikaz Božjeg plana za Ivana Erslana. Mnogima se na prvu činilo kako je prekid suradnje s KSW-om "nešto loše" i potencijalni korak unatrag, ali Erslanu se nastavno na tu situaciju otvorila mogućnost potpisa za UFC. Dugo je Erslan maštao o nastupu u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji, a danas će konačno ostvariti svoj veliki san.

Naravno da ambicije i snovi ne sežu samo do debija u UFC-u. Erslan nije došao u UFC kako bi bio "usputni prolaznik" i nečije "topovsko meso". Ivan vjeruje kako je spreman za dodatni iskorak u karijeri i više je nego željan dokazati da zaslužuje mjesto na najvećoj svjetskoj MMA pozornici.

UFC-ovi "matchmakeri" nisu ga štedjeli. Erslana već u debiju čeka vrlo opasan i nezgodan protivnik. Ion Cutelaba borac je koji će se naći na suprotnoj strani kaveza. Moldavac iza sebe ima čak 16 nastupa u UFC-u (6-9-1), dok Erslan ima ukupno 17 profesionalnih MMA nastupa. Iskustvo je bez ikakve dileme na strani Moldavca koji nosi nadimak "Hulk", ali vjerujemo da su ostali čimbenici na strani hrvatskog borca.

Cutelaba u ovaj meč ulazi nakon poraza od Tannera Bosera u trećem mjesecu ove godine, dok je Erslan u posljednjem nastupu nokautirao Bogdana Gnidka u prvoj rundi. Samopouzdanje i forma na strani su našeg borca, a vjerujemo da je Erslan također tehnički superiorniji i taktički napredniji u odnosu na Cutelabu.

Naravno, pregršt je faktora koji će utjecati na konačan rezultat. Borci poluteške kategorije jednim udarcem mogu promijeniti kompletan tijek meča, a mi čvrsto vjerujemo kako će Erslan diktirati tempo i da će njegova ruka biti podignuta po završetku ovog meča.

Meč između Cutelabe i Erslana osmi je po redu na programu večerašnjeg UFC-ovog spektakla u Parizu koji počinje u 18:00 sati. Točan početak meča teško je predvidjeti, jer ovisi o trajanju programa koji prethodi njihovoj borbi. Erslanov ulazak u kavez uz stihove Thompsonove pjesme "Dolazak Hrvata" očekuje se iza 20:00h, točnije oko 20:30h.

Prijenos meča dostupan je na gol.hr portalu i na SK Fight TV kanalu, a mi vam unutar ovog članka donosimo tekstualni prijenos Erslanovog debija u UFC-u. Na mjestu događaja je i naš Robert Krnjić koji će vam izvještajem dočarati atmosferu iz pariške Accor Arene, a nadamo se da će zajedno s publikom uživati u pobjedi hrvatskog poluteškaša.

Sretno Ivane!

Linker
28. rujan 2024 20:01