Regija

Vraća se jedan od najboljih hrvatskih boraca u nižim kategorijama: Antun Račić nastupit će na povijesnom Oktagonovom eventu

Antun Račić

 Instagram (antun Račić)
33-godišnji ‘‘Killer‘‘ pokušat će osvetiti poraz iz 2013. godine.

Odlična vijest danas je došla od strane Antuna Račića (27-11-1). Jedan od najboljih MMA boraca koje je Hrvatska dala u nižim kategorijama kasnije ove godine vratit će se u kavez i nastupit će na vjerojatno najvećem dosadašnjem eventu u režiji Oktagon MMA organizacije.

‘‘Veći nego ikad‘‘ naziv je Oktagon 61 eventa koji će se 12. listopada (10. mjesec) održati u Frankfurtu. Stadion Deutsche Bank Park ugostit će priredbu ove velike češko-slovačke organizacije, a radi se o stadionu kapaciteta 58 tisuća sjedećih mjesta.

Sigurno će Oktagonovi matchmakeri složiti jako zanimljiv ‘‘fight card‘, a naš Antun Račić bit će dio spektakla. Iskusni hrvatski borac borit će se protiv jednog jako starog rivala. U pitanju je Max Coga (26-8-1), borac s kojim se Račić borio još 2013. godine. Coga je tada slavio ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, ali 11 godina kasnije, obojica su posve drukčiji borci nego onda.

‘‘Killer‘‘ Račić u ovaj meč ulazi nakon pobjede nad Nunom Costom u šestom mjesecu prošle godine, dok je Coga uspio nanizati tri pobjede zaredom.

Ono što nas najviše raduje jest Račićev povratak nakon ozljeda i spremnost za nove nastupe. Dubrovčanin je očito još uvijek ‘‘gladan‘‘ i željan mečeva na najvišoj europskoj razini.

‘‘Jedanaest godina kasnije, vrijeme je za revanš! Dva velika borca, mnoštvo mečeva iza nas na velikoj pozornici, ali ovaj event trebao bi biti najveći ikad. Max Coga, napravimo odličnu borbu pred 50 tisuća ljudi u tvom rodnom gradu. Perolaka ili laka, nije me briga, dolazim po tebe. Nema ovdje zle krvi i trash talka, samo mogućnost odličnog meča.‘‘, poručio je Rakić koji nikada nije bio poznat kao borac koji preferira ‘‘trash talk‘‘.

Račić je trenutno peti u poretku Oktagonovih izazivača unutar bantam kategorije i nada se skorašnjem napadu na titulu. Max Coga nije rangiran u ovom trenutku jer ga čeka debi u Oktagonu, ali dovoljno je opasan da pripada vodećim pozicijama.

Neće biti lako Antunu Račiću, ali 33-godišnji Hrvat navikao je na teže načine i teže puteve. Nadamo se novoj pobjedi Antuna Račića.

Linker
12. lipanj 2024 22:18