Ostalo

Pokušaj broj dva: KSW još jednom ugovorio Pudzianowskog protiv senegalskog gorostasa

 KSW
Poljska promocija pokušat će ostvariti ono što im se u ožujku izjalovilo na dan priredbe

Jako se dobro sjećamo KSW 59 priredbe održane 20. ožujka ove godine u Lodzu. Prije svega zbog sjajne borbe Antuna Račića i Sebastiana Przybysza, u kojoj je hrvatski borac nažalost ostao bez titule prvaka, kao i zbog uspješnog nastupa Darka Stošića. Ali, velikim dijelom i zbog onoga što se dogodilo vezano uz glavnu borbu.

Naime, priredbu je trebao predvoditi Mariusz Pudzianowski. Poljskoj legendi bio je to svojevrsni povratak, budući da je prethodni nastup odradio još u studenom 2019. godine, kad je promocija gostovala u Areni Zagreb. Kao protivnik najavljen mu je impresivni senegalski gorostas Serigne Ousmane Dia, poznatiji pod nadimkom Bombardier. Riječ je o jednom od najiskusnijih i najboljih senegalskih hrvača, koji je kao MMA borac upisao dva nastupa te dvije pobjede.

Sve je bilo u redu do samo nekoliko sati prije same borbe, kad je Senegalac hospitaliziran te je bio prisiljen otkazati borbu. Pojavile su se razne informacije, poput onih da je čak završio u predinfarktnom stanju, a KSW je prošao pravu dramu u potrazi za zamjenom. Tada je i Dražen Forgač, koji je na priredbi bio sa Stošićem, potvrdio kako mu je ponuđena borba, ali da ju, iz osobno navedenih realnih razloga, nije bio u mogućnosti prihvatiti. Borbu je tada prihvatio srpski judoka s poljskom adresom, Nikola Milanović, kojeg je Pudzian zapravo vrlo lako savladao.

O Bombardieru od tada nismo puno čuli. Pudzianowski je u međuvremenu odradio još jednu borbu u kojoj je savladao Lukasza Jurkowskog, a nedavno je najavljen kao sudionik glavne borbe KSW 64 priredbe, koja se 23. listopada održava u Lodzu, ali ovog puta u Atlas Areni. Sad se pojavilo i ime protivnika, a to je upravo spomenuti Senegalac. KSW je borbu najavio kao sudar divova koji se ovog puta jednostavno mora dogoditi. Za pretpostaviti je kako očito vjeruju u spektakl.

Kao što smo naveli, ova borba predvodit će priredbu, kao što je uostalom pravilo kad se bori Pudzianowski. Rekordni osvajač naslova "World's Strongest Man" natjecanja i dalje je superzvijezda u Poljskoj te su njegove borbe poseban spektakl, unatoč činjenici kako samim vještinama ne ulazi u krug elitnih ili čak vrhunskih boraca. No, sve što je postigao u karijeri dovelo ga je do ovog zapravo potpuno zasluženog statusa.

Za sada je za ovu priredbu najavljeno nekoliko borbi, još uvijek bez ijednog imena iz naše regije. No, poznavajući KSW, vjerujemo da bi se neko moglo pojaviti među idućim najavama borbi. Na KSW rosteru sad je već respektabilan broj boraca i borkinja koji samo čekaju novu priliku.

Linker
13. svibanj 2024 07:03