Ostalo

’Moja tri brata igraju za Manchester United, a ja u PFL-u planiram osvojiti milijun dolara. Bolji sam od svih’

Ibragim Ibragimov

 Caged Steel Yt Screenshot
Nevjerojatna sportska priča četiri brata dolazi iz Velike Britanije, a jednog od Ibragimovih večeras očekuje debi unutar PFL-a

Neporaženi borac iz Dagestana, Ibragim "The Mauler" Ibragimov (6-0), večeras debitira na jednoj od najvećih svjetskih promocija. Ibragimov, rođen u Dagestanu, ali s britanskim državljanstvom, suočit će se s velškim MMA veteranom Joshom Reedom na undercardu PFL priredbe u kojoj će nastupiti i boksačka prvakinja Savanne Marshall. Ibragimov, jedan od četiri sina u obitelji, ima tri brata koja brane boje Manchester Uniteda.

Ibragimov već planira svoj uspon kroz redove druge najjače MMA promocije i ima ambicije osvojiti njihov "europski" format sljedeće godine. Nakon toga planira se natjecati u globalnoj sezoni koja donosi nagradu od milijun dolara. Ovaj 20-godišnji MMA talent pobijedio je u svojih prvih šest borbi s relativnom lakoćom, samo jednom došavši do sudačke odluke. To je privuklo pažnju PFL-a, koji je osigurao njegov potpis i planira razvijati ga kao mladog borca.

Ibragimov želi ubrzati svoj napredak i planira postati prvak globalne sezone promocije u kratkom roku. Trenira s elitom sporta, uključujući Khabiba Nurmagomedova i Islama Makhacheva, i namjerava se pridružiti njihovom popisu.

"Kao što svi znamo, PFL je trenutno najbrže rastuća promocija," rekao je Ibragimov u ekskluzivnom razgovoru za Bloody Elbow. "Imao sam različite opcije, ali smo sve stavili na papir, razgovarali s mojim trenerima i napravili pravi potez. Sada sam ovdje u PFL-u, spreman za borbu, tjedan borbe je i sve je u pogonu. Želim ostati aktivan, moji menadžeri su se dugo trudili pronaći mi borbu, ali sada sam u PFL-u i oni će mi osigurati borbe, bit ću aktivan. Pobijedit ću u ovoj borbi i ući u PFL Europe Grand Prix."

"Prvo ću osvojiti taj pojas, a zatim idemo na globalno prvenstvo, to je plan. Bolji sam od svih ovih momaka, siguran sam da nisu bolji od mene zbog načina na koji treniram. Ovdje sam da pobjeđujem i sigurno ću postati svjetski prvak."

Unatoč tome što je najstariji brat i što je potpisao ugovor s jednom od najboljih promocija na svijetu, postoji mogućnost da Ibragim Ibragimov nije čak ni najbolji sportaš u svojoj obitelji. Njegova tri brata, Gazik, Amir i Muhammad, svi su članovi Manchester Uniteda.

Amir je čak igrao za englesku reprezentaciju na mlađim razinama i poznat je kao veliki talent, dok ostali braća prolaze kroz omladinski sustav u Carringtonu. Njihov otac bio je vrhunski hrvač i inzistirao je da se bave sportom na najvišoj razini kada su se preselili iz Dagestana u Veliku Britaniju.

"Preselili smo se u UK 2017. godine," objasnio je Ibragim. "Moj otac je želio bolji život za mene i moju braću, pa smo se preselili ovdje i po Božjoj volji nalazimo se u dobroj poziciji u kojoj smo sada; oni igraju za Manchester United, a ja sam ovdje potpisao za PFL, samo živimo kako nas je otac naučio. Moj otac je bio vrlo dobar sportaš, bavio se hrvanjem i sličnim stvarima, pokazao nam je mnogo stvari u životu. Nikada nije pio niti pušio, bio je dobar primjer za nas i vjerojatno smo zbog toga ovdje, to nam je u genima."

Amir Ibragimov je svijetli talent u omladinskom sustavu Uniteda, a njegov stariji brat smatra da bi mogao postati borac da je to želio. "Još me pobjeđuje," našalio se Ibragim. "Kada treniramo kod kuće i radimo sklekove, vrlo je natjecateljski nastrojen.

"Prije nekoliko godina, čak bi išao trčati i pobjeđivao nas, vrlo je natjecateljski. Ne voli gubiti i to je dobra stvar u našoj obitelji, imamo veliku natjecateljsku crtu i uvijek se trudimo pobijediti što nam pomaže da postanemo bolji.

"Moj otac je uvijek želio da budem hrvač, a da moja braća igraju nogomet. Uvijek smo se bavili s ta dva sporta, i kao što možete vidjeti, sada se bavim MMA-om pa sam morao naučiti grappling i sve to spojiti. Sada sve to donosim u MMA dok oni igraju nogomet."

Linker
08. lipanj 2024 16:01