K1 i Boks

‘Za mene je Filip Hrgović bolji boksač od Anthonyja Joshue, puno bolji boksač‘

Anthony Joshua (lijevo) i Filip Hrgović (desno)

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia; Nick Potts/PA Images/Profimedia
Poznati boksački promotor, koji zastupa Daniela Duboisa, smatra da je Filip Hrgović bio veći problem za njegovog boksača nego što je to sad ‘‘AJ‘‘

Filip Hrgović je bio teži test za Daniela Duboisa nego što će to biti Anthony Joshua ove subote, barem tako tvrdi poznati britanski boksački promotor, Frank Warren.

Warren, koji zastupa Duboisa, ovo je izjavio u današnjem (17. rujna) intervjuu za talkSPORT uoči Duboisove najveće borbe u karijeri - prve obrane IBF titule protiv famoznog ‘‘AJ-a‘‘.

U lipnju je IBF-ov prvak u teškoj kategoriji, Dubois, preživio oštar rani nalet našeg Filipa Hrgovića i postao prvi borac koji ga je porazio. Hrvat je do tada imao savršen omjer od 17-0, 27-godišnji Britanac zaustavio je Hrgovića u osmoj rundi kada mu je rana na licu onemogućila nastavak borbe.

Warren vjeruje da Hrgović predstavlja veći problem od Joshue iako je ‘‘AJ‘‘ bivši dvostruki svjetski prvak s impresivnim popisom protivnika u teškoj kategoriji.

‘‘Za mene je Hrgović bolji boksač od AJ-a‘‘, rekao je Warren. ‘‘Puno bolji boksač od AJ-a, za početak.‘‘

Voditelj Spencer Oliver se složio, ali je odmah istaknuo da Hrgović nema snagu kakvu posjeduje Joshua. Warren je odgovorio:

‘‘Točno, ali ako pogledate Oleksandra Usyka, on nema snagu koju ima Daniel, ali Daniel nije bolji boksač od Usyka.‘‘

Warren smatra da će borba između Duboisa i Joshue započeti proračunato i oprezno prije nego što eskalira u potpuni obračun između dva najjača udarača u boksu. Poznati promotor predviđa kratku, ali uzbudljivu borbu na Wembleyju.

‘‘Ne, ne mislim da će borba potrajati duže od šest rundi‘‘, odgovorio je Warren na pitanje. ‘‘Mislim da će to biti prava tučnjava. Bit će zanimljivo vidjeti ‘koji‘ će AJ izaći u ring. Hoće li krenuti ofenzivno ili će pristupiti drugačije?‘‘

Cijeli intervju, točnije epizodu talkSPORT podcasta, možete pogledati niže.

Linker
19. rujan 2024 07:32