K1 i Boks

Ni Daniel Dubois sebe ne priznaje kao legitimnog prvaka: ‘Moram osvojiti titulu, nokautom pokazati svijetu o kome se radi‘

Daniel Dubois 

 : Steven Paston/PA Images/Profimedia
Joshua i Dubois u ring ulaze ove subote, a njihov izlazak se očekuje nešto prije 23 sata

Danielu Duboisu dodijeljen je IBF-ov pojas prvaka u teškoj kategoriji nakon što je Oleksandry Usyk napustio tu titulu. Tome je prethodila pobjeda nad Filipom Hrgovićem i osvajanje privremene titule, no mnogi Duboisa ne priznaju kao prvaka te ga nazivaju ‘‘prvakom na papiru‘‘.

Istina je da Dubois nije ‘‘pravu‘‘ titulu osvojio u ringu, nego mu je pojas naknadno dodijeljen. Međutim, ni sam Dubois ne smatra sebe legitimnim prvakom zbog načina na koji je pojas došao do njega, tako da je jučer rekao kako Joshuu treba pobijediti kako bi legitimizirao svoj status prvaka:

‘‘Trebam legitimizirati titulu, pobijediti, te pokazati svijetu o kome se radi. Sve je ovako trebalo biti, trenutno sam u pravo vrijeme na pravom mjestu, a sada samo trebam ostati u svom mjehuriću i ostati fokusiran. Trenutno sam na poslu, on će borbu donijeti, ali donijet ću ju i ja‘‘, rekao je Dubois za SkySports.

Kada su Duboisa pitali na koji način želi pobijediti i uzeti titulu, Daniel im je samo kratko odgovorio:

‘‘Nokaut. Kako god znam i umijem.‘‘

Ako samo pogledamo o kakvim boksačima i udaračima se radi, uistinu je teško zamisliti da ova borba ode do sudačke odluke. Obojicu u slučaju pobjede čekaju jako velike stvari, potencijalno i borba za apsolutnog prvaka protiv pobjednika revanša između Furyja i Usyka, tako da će zasigurno nokautom željeti poslati poruku.

Joshua i Dubois u ring ulaze ove subote, a njihov izlazak se očekuje nešto prije 23 sata. Nema sumnje da nas očekuje odlična boksačka večer, a pogotovo u glavnoj borbi večeri.

Linker
18. rujan 2024 13:31