K1 i Boks

Devin Haney razočaran je zbog toga što Eddie Hearn nije licitirao za njegovu sljedeću borbu: ‘Grozan potez‘

Devin Haney

 AL BELLO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Ovo je još samo jedan dokaz da je profesionalni dokaz biznis u kojem svaki potez ima svoju financijsku opravdanost odnosno neopravdanost

Devin Haney izrazio je frustraciju zbog nedavne ponude za održavanje borbe za obranu naslova u superlake kategoriji protiv obaveznog izazivača Sandora Martina, koja je privukla samo jednog ponuđača – Top Rank, koji je Martinov promotor, a sve to za iznos znatno manji od Haneyevog uobičajenog financijskog potencijala.

Haney (31-0, 15 KO) je vratio svoj neporaženi status prošlog tjedna nakon što je Odbor za atletiku savezne države New York (NYSAC) poništio njegov poraz podijeljenom odlukom od Ryana Garcije (24-1, 20 KO) iz travnja zbog njegovog pozitivnog testa na ostarin, supstancu za poboljšanje performansi. Ipak, Haney je ostao nezadovoljan posljedicama, uključujući gorke osjećaje prema Matchroom Boxing i Eddieju Hearnu, koji su promovirali neke od Haneyevih velikih borbi, ali nisu sudjelovali u ponudi za borbu Haney-Martin.

"Wow Matchroom... grozan potez" objavio je Haney na X-u. "Trebao sam sam licitirati za sebe."

U gostovanju na "The MMA Hour" kod Ariela Helwanija, Hearn je objasnio zašto Matchroom nije ponudio za borbu i spekulirao zašto Devin Haney, koji posjeduje vlastitu promotorsku kompaniju i radi s ostalim promotorima na bazi borbe po borbu, nije ponudio sam za sebe.

"On nije potpisao ugovor sa mnom, ne traži dugoročni ugovor s promotorom" rekao je Hearn. "Mislim da je pretpostavio da ćemo možda ponuditi, ali on vodi vlastitu promociju, Devin Haney Promotions. Vole imati svoj logo na plakatu, ali nisu željeli gubiti novac, i zato nisu ponudili."

Hearn je također izrazio suosjećanje za Haneya, sada "prvaka na odmoru" napominjući da je "prošao kroz teško razdoblje, i to nije njegova krivica."

Što se tiče budućih planova, Hearn je spomenuo novog prvaka u superlakoj kategoriji Liama Para (25-0, 15 KO), koji je iznenadio bivšeg nositelja naslova Subriela Matiasa u Portoriku ranije ovog mjeseca, kao svog preferiranog protivnika za Haneya. Hearn je želio organizirati borbu za ujedinjenje naslova s Parom u Australiji, s obzirom na Haneyjev prošli uspjeh tamo protiv Georgea Kambososa Jr. i na temelju uobičajene podrške australske vlade za velike borbe.

"Razgovarao sam s njegovim odvjetnikom noć prije ponude i izrazio interes za borbu za ujedinjenje s Liamom Parom" rekao je Hearn, referirajući se na Haneya i njegov tim. "Međutim, nisu odgovorili."

Unatoč Haneyevom sniženom statusu prvaka i narušenoj reputaciji u ringu, Hearn ostaje zainteresiran za borbu Haney-Paro. No, također vjeruje da bi Haney mogao uzeti ostatak godine slobodno – sentiment koji je Haney potvrdio u nedavnom tweetu.

"U ovom trenutku, sve je to akademski, jer je efektivno napustio naslov" rekao je Hearn. "Ipak, i dalje bih volio da se borba s Liamom Parom dogodi u Australiji."

Linker
28. lipanj 2024 09:53