K1 i Boks

Objavljen je cijeli program priredbe na kojoj će se suočiti Anthony Joshua i Daniel Dubois

Anthony Joshua v Daniel Dubois

 Mark Robinson/Matchroom Boxing
Britanski okršaj u Ujedinjenom Kraljevstvu nam stiže u rujnu, a osim odlične glavne borbe, čeka nas još uzbuđenja

Anthony Joshua i Daniel Dubois će se 21. rujna suočiti na Wembley Stadionu.

Na ovom događaju - koji je u zajedničkoj organizaciji Turki Alalshikhovog Riyadh Seasona, Queensberryja, Matchrooma i Goldstara - vidjet ćemo će kako novookrunjeni IBF prvak, Dubois, prvi puta braniti svoj pojas nakon što ga je Oleksandr Usyk napustio.

26-godišnji Dubois je ostvario dvije impresivne pobjede nokautom nad Jarrellom Millerom i našim Filipom Hrgovićem. S druge strane, Joshua je u nizu od četiri pobjede, svaka impresivnija od prethodne.

‘AJ‘ će ući u ring kao favorit kladionica, ali Dubois će pokušati iskoristiti priliku za smjenu generacija na britanskoj teškaskoj sceni.

Ako Joshua ostvari 29. pobjedu u karijeri, a Tyson Fury uspije uzvratiti Usyku za poraz u prosincu, fanovi će biti korak bliže najvećoj teškaškoj borbi na svijetu.

Kao i kod svih priredbi Riyadh Seasona, posebna pažnja posvećena je i popratnom programu. Ime na popisu koje zasigurno plijeni pažnju je Joshua Buatsi. Ovaj britanski poluteškaš je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri omjera 18-0 s 13 nokauta. U svojoj zadnjoj borbi je svladao Dana Azeeza, posljednjeg protivnika našeg Hrvoja Sepa.

Njegov protivnik, Willy Hutchinson, ostvario je pobjedu ovog mjeseca na ‘Queensberry vs Matchroom:5v5‘ priredbi na kojoj smo svjedočili prvom Hrgovićevom porazu.

Program uvodnih borbi Joshua-Dubois:

Joshua Buatsi protiv Willyja Hutchinsona

Josh Kelly protiv Liama Smitha

Anthony Cacace protiv Josha Warringtona

Tyler Denny protiv Hamzaha Sheeraza

Mark Chamberlain protiv Josha Padleyja

Linker
29. lipanj 2024 01:05