K1 i Boks

‘Nokautirat će ga do pete runde! Spreman je i zvijezde su mu posložene, očekujem da ga razori!‘

Ben Shalom

 Screenshot/YouTube (Ben Shalom)
Ben Shalom se svrstao u onaj tabor komentatora koji prognoziraju Joshuinu dominantnu pobjedu nad Duboisom

Samo devet dana dijeli nas od svebritanskog okršaja između Anthony Joshue i Daniela Duboisa za naslov IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji na Wembleyju, a sukladno tome, posljednjih se tjedana u javnom prostoru višestruko množe prognoze boksačkih stručnjaka, promotora, trenera i boraca, na račun predmetnog meča. Svoju prognozu predmetnog obračuna dvojice britanskih teškaša među posljednjima je iznio promotor Ben Shalom, koji se svrstao u tabor onih koji prednost daju "AJ"-u.

"Joshua će ga nokautirati do pete runde", odlučan je bio čelni čovjek promocijske kuće Boxxer u razgovoru za Seconds Out pa nastavio: "Mislim da je spreman, a sada ponovno nastupa na Wembleyju, zvijezde su mu posložene i smatram da je fantastična stvar za boks da se vraća u velikom stilu. Veliki sam Joshuin fan, puno toga je napravio za boks. Naravno da ne možemo otpisati Duboisa, tek ga treba pobijediti, ali Joshua izgleda impresivno i očekujem od njega isporuči razornu izvedbu".

Velika većina stručnih komentatora slično razmišlja kao Ben Shalom, odnosno navodi kako Dubois nije lak zadatak, ali istodobno i ističe kako su uvjereni u Joshuinu pobjedu prekidom. Oba boksača dolaze nošenim sjajnim momentumima, Joshua nakon pobjeda nad Jermaineom Franklinom, Robertom Heleniusom, Ottom Wallinom i Francisom Ngannouom, a Joshua na krilima nad Jarrellom Millerom i našim Filipom Hrgovićem. Čija će ruka, na koncu, biti u zraku, nakon međusobnog okršaja ove dvojice britanskih nokautera - saznat ćemo 21. rujna.

Linker
18. rujan 2024 12:37