K1 i Boks

Legendarni Klitschko prognozirao meč između Joshue i Duboisa: ‘Držim mu fige da pobijedi, on je dobar čovjek s dobrim srcem‘

Vitali Klitschko

 Serg Glovny/Zuma Press/Profimedia
Velika većina ipak favorizira Joshuu, a u meču je s pravom i favorit

Konačno smo dočekali i taj tjedan! Ove subote na rasporedu nam je velika boksačka priredba koju će ugostiti Wembley, a za pojas IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji borit će se prvak Daniel Dubois i Anthony Joshua. Nakon duo vremena, teškaški okršaj održat će se u Engleskoj, a ovoga puta i za titulu.

Silno su oba boksača motivirana, a po mnogima je Anthony Joshua nedvojbeni favorit. Bivši je to prvak koji je opasan za svakoga, no Duboisa se ne smije podcijeniti. Legendarni Vitali Klitschko dao je svoju prognozu ovog meča, a evo koga on favorizira nadolazećeg vikenda:

‘‘Ponekad korak nazad znači da možete napraviti dva tri koraka naprijed. Nadam se da je Joshua to naučio i da će biti spreman za borbu. Držim Joshui fige da pobijedi, on je dobar čovjek sa dobrim srcem. Odličan je sportaš s odličnim vještinama. Povijest ne voli riječ ‘ako‘. Joshua je dobar borac, sve je do fizičke pripreme‘‘, rekao je Vitali za Sky Sports.

‘‘Sve je do taktike i psihološke igre. U borbi protiv Wladimira, Joshua je bio jači od njega. Moje mišljenje jest da je u tom meču Wladimir napravio neke greške, ali.. ali. Za mene je ta borba bila jako važna, ali puno mi je ugodnije kad sam ja taj koji je u ringu‘‘, dodao je.

Velika većina ipak favorizira Joshuu, a u meču je s pravom i favorit. Ipak je u karijeri ostvario veće uspjehe od Duboisa, no možda ovome upravo to bude najveći motiv da ostvari pobjedu protiv jednog takvog imena.

Linker
17. rujan 2024 18:59