K1 i Boks

Najveći ženski boksački meč u povijesti dobiva svoj nastavak: Katie Taylor i Amanda Serrano ponovno će ukrstiti rukavice!

Katie Taylor (lijevo) vs. Amanda Serrano (desno)

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Dvije legendarne boksačice borit će se drugom polovicom sedmog mjeseca

30. travnja (četvrti mjesec) 2022. godine, u New Yorku je održan vjerojatno najveći ženski boksački meč u povijesti. Katie Taylor i Amanda Serrano ukrstile su rukavice i postale su prve žene koje su predvodile boksačku priredbu u kultnom Madison Square Gardenu.

Inače, Amanda Serrano boksačica je koja je držala svjetske titule u sedam različitih težinskih kategorija, dok je Katie Taylor uspjela ujediniti sve četiri svjetske titule u dvije različite težinske kategorije, a mnogi ju smatraju najvećom boksačicom u povijesti. Taylor je u meč protiv Serrano ušla kao tada neporažena borkinja, a ring je napustila s istim statusom.

Irkinja je tijesnom i podijeljenom sudačkom odlukom slavila u meču na deset rundi, a mnoštvo je onih koji su vidjeli Serrano kao bolju u tom meču. Činjenica je da se radilo o jako tijesnom, ali i vrlo atraktivnom meču koji je mogao otići na obje strane.

Osim samog meča, spektakularni su bili i ulasci boksačica u ring. Točnije, cijeli ambijent uistinu je oduševio, a priredba koju su činili samo nastupi ženskih boksačica ušla je u povijest kao vjerojatno najveća i najznačajnija priredba u povijesti ženskog boksa.

Taylor i Serrano utisnule su se u povijest ženskog boksa, ali priča o njihovom rivalstvu dobit će nastavak. Naime, danas je potvrđeno kako će ove dvije fantastične borkinje ponovno ukrstiti rukavice, a njihov revanš gledat ćemo 20. srpnja (sedmi mjesec.

Datum vam možda odzvanja zbog još nekog boksačkog meča. Istog dana boksat će Mike Tyson i Jake Paul, a meč između Taylor i Serrano bit će dio te priredbe koja će se prenositi putem Netflixa. AT&T stadion u Teksasu bit će poprište događaja.

Amanda Serrano (46-2-1) trenutno je nositeljica tri svjetske titule (WBA, IBF, WBO) u perolakoj kategoriji (-57,2 kg), a za ovaj meč podići će se čak tri kategorije gore. Borba će se održati u super lakoj kategoriji (-63,2 kg), a uspije li Serrano doći do pobjede, postat će apsolutnom prvakinjom svijeta u toj kategoriji.

Sve u svemu, vrhunski boksački meč i sjajan dodatak boksačkom spektaklu između Tysona i Paula. Nakon tijesnog prvog meča, Taylor i Serrano zasigurno imaju velik motiv odraditi revanš kako bi dokazale tko je zapravo bolja boksačica između njih dvije.

Linker
16. travanj 2024 23:52