Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Ivana Habazin boksa za svjetske titule, Garcia i Haney napokon se susreću u ringu

Ivana Habazin

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @IVANAHABAZIN)
Ovaj tjedan nas očekuju dva važna boksačka događaja, a tu je i PFL Chicago priredba

U rubrici ‘Borilački tjedan‘ vam donosimo najvažnija ovotjedna borilačka događanja. Prošli tjedan je obilježen velikom UFC 300 priredbom, a ovog tjedna glavni fokus prelazi iz MMA kaveza u boksački ring. Međutim, osim u boksu, moći ćemo uživati i u mješovitim borilačkim vještinama. Što nas sve čeka, pročitajte u nastavku.

Habazin VS Magyar - WBC & WBA Interim Title Fight

Ivana Habazin trebala se boriti protiv Jessice McCaskill za naslove svjetske prvakinje u velter kategoriji prema WBC, WBA, IBO i The Ring verzijama, ali Amerikanka je nažalost otkazala i odlučila se za financijski unosniju borbu.McCaskill je prihvatila meč 11. svibnja s Lauren Price, protiv koje će braniti WBA, IBO i The Ring pojaseve, ali morala se odreći pojasa WBC-a, za koji je Habazin već godinu i pol obavezna izazivačica. Naša najbolja boksačica dobila je novu protivnicu i boksat će za titule, samo ne za sve one koje je prvotno trebala.

Nova protivnica 34-godišnjoj Habazin (22-5) bit će 28-godišnja Mađarica Kinga Magyar (13-4), a pobjednica će postati ne samo svjetska prvakinja po WBC-u, nego i privremena prvakinja po WBA verziji.

"S obzirom na to da sam bila ‘mandatory‘ i za WBA već dvije godine i da je ona ta koja nije htjela borbu sa mnom, moj menadžer tražio je da boksam i za privremenu WBA titulu, a WBA je to odobrio. Ako pobjednica između McCaskill i Price opet ne bude htjela boksati sa mnom, ja postajem regularna prvakinja", objasnila je Habazin.

Ako pobijedi mađarsku predstavnicu, po treći puta će postati svjetska prvakinja što do sada nikome u povijesti hrvatskog boksa nije pošlo za rukom. U predborbama nastupit će i drugi hrvatski profesionalni boksači, ali i internacionalni.

Gdje: KC Dražen Petrović, Zagreb

Kada: Subota, 20. travnja u 18:30h

image

Ivana Habazin

FACEBOOK/IVANA HABAZIN

Devin Haney VS Ryan Garcia - WBC super-lightweight title fight

Devin Haney (31-0) i Ryan Garcia (24-1) nastavljaju svoje rivalstvo iz amaterskih dana. Prije nego su postali profesionalni boksači, ova dva američka borca su se susrela čak šest puta i svaki je upisao po tri pobjede. Neporaženi Haney je fantastičnom izvedbom protiv Regisa Prograisa u prosincu osvojio pojas WBC super lake kategorije, a Garcia je također u prosincu imao svoj posljednji nastup kada je prekidom slavio protiv Oscara Duartea. ‘King Ryan‘ se tom pobjedom vratio nakon prvog i jedinog poraza u karijeri od Gervonte Davisa koji ga je zaustavio udarcem u tijelo.

Gdje: Barclays Center - Brooklyn, New York

Kada: Po hrvatskom vremenu, glavni dio priredbe počinje u noći sa subote na nedjelju u 3 sata ujutro

Popis borbi: OVDJE

https://www.youtube.com/watch?v=68mpk9narPo&list=PLqbKSibnZu3ewlTRBbkqY1pseyWm-L1PJ&index=1

PFL Chicago

Posljednji događaj prve polovice PFL 2024 regularne sezone nam donosi okršaje u velter i u perolakoj kategoriji. U naslovnoj borbi večeri neporaženi velteraš Magomed Umalatov (14-0) ulazi u kavez s bivšim prvakom u Bellatoru, Andreyjom Koreshkovom (27-4) koji će imati svoj debitantski nastup za PFL. U perolakoj kategoriji, u sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo okršaj između britanskog predstavnika, Brendana Loughnanea (26-5), i Portugalca Pedra Carvalha (13-8).

Gdje: Wintrust Arena, Chicago

Kada: Po hrvatskom vremenu, rani dio priredbe počinje u noći s petka na subotu u 1 sat ujutro, a glavni dio priredbe u 4 sata ujutro

Popis borbi: OVDJE.

Linker
21. travanj 2024 00:32