K1 i Boks

(VIDEO) Poraz ‘Cro Copa‘, zastrašujući nokaut Brestovca i dva nastupa Alexa Pereire: Prisjetite se Gloryjevog debija u Hrvatskoj

Cro Cop (lijevo | Remy Bonjasky (gore desno) | Alex Pereira (dolje desno)

 Screenshot (youtube, Glory)
Više od deset godina nakon prvog dolaska u Hrvatsku, Glory će ponovno gostovati u Lijepoj našoj

Fantastična vijest pristigla je iz Glory organizacije ranije ovaj tjedan. Slavna kickboksačka organizacija potvrdila je kako će kasnije ove godine gostovati u Hrvatskoj. 21. rujna (deveti mjesec) termin je održavanja tog eventa, a naš Antonio Plazibat trebao bi predvoditi program tog eventa.

‘‘Fight card‘‘ zasad nije poznat, pa čak ni Plazibatov protivnik. Nekoliko imena u konkurenciji je za suprotstaviti se Plazibatu. Spominje se Levi Rigters, mnogi bi rado gledali revanš protiv Tariqa Osara, a u priču se želi umiješati i Miran Fabjan, ponajveća zvijezda FNC organizacije.

Ostatak ‘‘fight carda‘‘ također nas jako zanima. Nekoliko je odličnih regionalnih imena koja želimo gledati u Areni Zagreb, ali sve je na Gloryju i njihovom ‘‘matchmakingu‘‘. Nadamo se da neće razočarati, jer definitivno nisu razočarali tijekom prvog gostovanja u Hrvatskoj.

Podsjećamo, Glory je 8. ožujka (treći mjesec) 2014. godine prvi puta posjetio našu domovinu. Glory 14 event predvodili su Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović i legendarni Remy Bonjasky. Bila je to ujedno i oproštajna borba Remyja Bonjaskog, a ‘‘The Flying Gentleman‘‘ oprostio se pomalo kontroverznom pobjedom nad Mirkom. Mnogi pamte i negodovanje publike nakon proglašenja pobjednika i bilo je to pomalo tužnjikavo povlačenje legende tog sporta. Tri i pol godine kasnije Bonjasky je odradio još jedan meč te je upisao poraz u meču protiv Melvina Manhoefa.

No, vratimo se ‘‘fight cardu‘‘ Glory 14 eventa. Osim ‘‘Cro Copa‘‘ i Bonjaskog, mnoštvo elitnih kickboksača našlo je svoje mjesto na toj priredbi. Alex Pereira u to doba nije bio veliko ime kao danas, ali ‘‘Poatan‘‘ je odradio dva nastupa te večeri u Zagrebu. Pereira je sudjelovao u turniru četvorice poluteškaša i dvama pobjedama osvojio je turnir. Dustin Jacoby i Sahak Parparyan bili su nejgovi protivnici.

Benjamin Adegbuyi, Davit Kiria, Jason Wilnis, Jahfarr Wilnis, Andy Ristie, Murthel Groenhart, Michael Duut neka su od jako poznatih stranih imena s tog ‘‘fight carda‘‘.

Hrvatske boje branili su još Mladen Brestovac koji je sjajno nokautirao Jahfarra Wilnisa, zatim Igor Jurković koji je ‘‘ugasio‘‘ Michaela Duuta. Mladen Kujundžić tehničkim nokautom porazio je Elmira Mehića, a poraz je nažalost upisao Teo Mikelić kojeg je zaustavio sjajni Groenhart.

image

Glory 14 - rezultati

Wikipedia

Pogled na ‘‘fight card‘‘ jasno daje do znanja kako Glory nije razočarao prvim dolaskom u Hrvatsku, a vjerujemo da neće ostati dužni ni drugim dolaskom.

Željno iščekujemo otkrivanje ‘‘fight carda‘‘, a vama nudimo podsjetnik na najbolje trenutke prvog Gloryjevog eventa u Hrvatskoj.

Video je ispod teksta, uživajte!

Linker
18. lipanj 2024 10:07