K1 i Boks

Hearn želi da Joshua odradi meč za zagrijavanje prije superborbe protiv Wildera, zna se i protiv koga

Anthony Joshua, Eddie Hearn  

 Zac Goodwin/PA Images/Profimedia
Izgleda da ćemo gledati još jedan revanš

Anthony Joshua nedavno se vratio na pobjedničke staze nakon što je prošao svoju prvu prepreku u vidu Jermainea Franklina. Eddie Hearn je još tada pričao o tome kako su planovi za Joshuu da prije velikih mečeva odradi još jedan malo veće zahtjevnosti od Franklina. Nakon toga se počelo pisati o borbi protiv Wildera, što bi isključilo ovakve planove o još jednom protivniku koji bi poslužio kao zagrijavanje, no čini se da će se takav meč ipak održati.

Kao što je Hearn prvotno govorio, protivnik će biti po kvaliteti sličan Franklinu, ali nešto malo kvalitetniji. Tu se radi o Dillianu Whyteu, boksaču kojeg je Joshua već jedanput pobijedio, ali isto tako i o boksačku koji je za dlaku pobijedio Franklina. Osim što će to biti dobar test za Joshuu, meč će također biti visoko profitabilan s obzirom na to da su oba boksača mega zvijezde, pogotovo u Britaniji. Više o svemu Hearn je progovorio za iFL TV.

"Vrlo je izgledno da ćemo Dillianu dati ponudu da se bori protiv Joshue u srpnju (7.mjesec). To je borba koja ima smisla. UFC je već rezervirao datum 22.07., tako da ćemo mi event pokušati održati 29.07. ili 05.08. Dok ne održimo sastanak idući tjedan, ne mogu vam dati više informacija."

Eddie Hearn i dalje stoji pri tome da će se borba Joshue protiv Wildera ili Furyja održati u prosincu (12. mjesec), što čak i ima smisla s obzirom na to da će imati gotovo 5 mjeseci da se pripremi za tu borbu.

"Očito je da Anthony Joshua ima ekskluzivni ugovor s DAZN-om, ali on je i više nego oduševljen idejom da će se boriti protiv Deontaya Wildera, kao i time da bi se mogao boriti protiv Tysona Furyja. Riječ je proširena i sada slijede razgovori i pregovori za veliku priredbu koja bi se trebala održati u prosincu. AJ protiv Wildera i Fury protiv Usyka na istom eventu." - dodao je Hearn.

Izgleda da će Dillian Whyte ipak dobiti priliku da odradi dugo iščekivani revanš protiv svog britanskog rivala za kojeg smatra da imaju nedovršenog posla. U prvom meču Dillian Whyte se nije baš proslavio, no AJ više nije isti boksač kakav je bio prije. Dillianu će to vjerojatno odgovarati jer će ispred sebe imati iskalkuliranog protivnika umjesto nekoga tko ga želi nokautirati.

Linker
29. lipanj 2024 05:01