K1 i Boks

Glavni organizator potvrdio datum i lokaciju meča Usyka i Joshue

Oleksandr Usyk
 Action Plus Sports Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Veliki teškaški ogled pratit ćemo u rujnu na uistinu spektakularnoj lokaciji

Nakon službene potvrde datuma i lokacije trećeg meča Tysona Furyja i Deontaya Wildera, uskoro bi trebali službeni postati i svi podaci o meču Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, meču u kojem će Britanac braniti tri svjetske titule, ali i poziciju u meču protiv Furyja, koji bi se u slučaju pobjede obojice možda već do kraja ove godine trebao dogoditi.

Iako spomenutu službenu potvrdu medijima još uvijek nije mogao dati, budući da još nisu svi potpisi stavljeni na potrebne dokumente, glavni organizator Eddie Hearn otkrio je kako su datum i lokacija već dogovoreni. Zapravo je riječ o svemu onome o čemu se otvoreno špekuliralo te što su neki mediji već prenijeli.

Meč će se održati na najnovijem i najmodernijem stadionu u Londonu, onom gdje je domaćin Tottenham Hotspur. Datum je 25. rujna, dakle čak dva mjeseca nakon Furyja i Wildera, što će značiti punih deset mjeseci između dva Joshuina meča. Ako se do kraja godine ne dogovori još jedan, bit će to druga godina u nizu u kojoj trostruki svjetski prvak teške kategorije nastupa samo jednom, što je za nositelja tih pojaseva svakako premalo. Pandemija i sve što je donijela može mu se uzeti kao olakotna okolnost, no i dalje je većina drugih prvaka uspjela nastupiti više puta.

Ujedno će to Joshui biti druga obrana titule, nakon što ih je u revanšu protiv Andyja Ruiza Jr. vratio u svoje vlasništvo. Za Uskya će ovo biti velika prilika da se približi svom cilju. Naime, nakon što je prikupio sve pojaseve lakoteške kategorije, time postavši njen apsolutni prvak, to sam želi napraviti i u teškoj. Do sada je titule te dvije kategorije uspio ujedniti tek jedan boksač, Evander Holyfield, no u vrijeme dok su se samo tri pojasa smatrala elitnima. Otkako je uveden onaj prema WBO, to još nitko nije uspio. Zapravo, od tada nitko nije ujedinio niti samo tešku kategoriju. Tu želju on dijeli i s preostala tri boksača spomenuta u ovom tekstu.

Linker
03. srpanj 2024 03:39